VIDEO Manekenka šokirala priznanjem: "Silovala su me dvojica prijatelja"

Foto: Instagram/Facebook

MANEKENKA iz Australije Adau Mornyang šokirala je javnost svojim nedavnim priznanjem u kojem je otkrila da je bila žrtva silovanja kad je imala samo 17 godina. 22-godišnjakinja je odlučila snimiti video i ispričati cijelu priču kako bi osvijestila problem zlostavljanja žena u zajednici Južnosudanaca u Australiji.

Adau je rekla da su je dvojica prijatelja silovala nakon što je prekinula s dečkom koji je bio u rodu s jednim od njih. "Dečko i ja smo prekinuli i bila sam slomljena. Obratila sam se dvojici prijatelja za pomoć na koje sam gledala kao na svoju braću", rekla je manekenka. Jedan od njih joj je ponudio alkohol i rekao da će joj biti bolje ako popije. "Pila sam i osjećala sam se opušteno. Bila sam sretna", rekla je. Nedugo nakon toga kaže da se onesvijestila.

"Sjećam se da sam ležala na podu dok su njih dvoje razgovarali. Znala sam što će se dogoditi, ali nisam se mogla pomaknuti. Prvo su se borili da mi rašire noge. Zatim je jedan od njih držao moje noge dok me drugi silovao", rekla je Adau.

Kroz suze je spomenula i da je bila šokirana jer je vjerovala tim dečkima. Nakon incidenta prijavila je sve policiji i dečki su bili uhićeni. Tvrdi da su je nakon toga članovi zajednice u kojoj je živjela počeli maltretirati i optuživati da si je sama kriva za to što se dogodilo. "Bilo me jako sram. Osjećala sam se bezvrijednom, moje dostojanstvo je nestalo", rekla je.

Adau je sada odlučila podijeliti svoju priču jer kaže da je više ne može nositi u sebi. Želi poslati poruku svim muškarcima da silovanje nije u redu i da bez obzira koliko je djevojka pijana, to ne daje pravo nikome da radi s njezinim tijelom što hoće.

"U našoj zajednici, oni ne vjeruju da postoji silovanje. Obično kad se tako nešto dogodi uvijek okrive ženu", rekla je Adau koja sada želi podići svijest o situaciji žena u zajednici Južnosudanaca u Australiji.

Pročitajte više