Video: Među prvima zavirite u "Ferrari World"

U ABU DHABIJU je predstavljen prvi "Ferrari World" tematski park. Ispod prepoznatljive divovske crvene Ferrari konstrukcije, površine čak 200.000 metara kvadratnih, u unutrašnjosti površine oko 86.000 kvadrata, nalazi se 20-ak turističkih atrakcija, ali i najveća Ferrarijeva galerija izvan Maranella, u kojoj će biti izloženi primjerci automobila koji datiraju od 1947. godine pa sve do danas.

Iako je "Ferrari World" danas trebao otvoriti svoja vrata za sve posjetitelje, zbog smrti šeika Saqr bin Mohammeda Al-Qasimija službeno je otvorenje odgođeno do 4. studenoga, tako da su atrakcije dosad imali prilike razgledati jedino predstavnici medija.

U ovom tematskom parku posjetitelji će moći "osjetiti dašak Italije", zaviriti u Ferrarijevu tvornicu u Maranellu, ali i odlutati u svijet fantazije te se kao "vozači utrka" zaputiti u "fantastičnu 4D avanturu kroz duboke zelene džungle, ledene špilje i ponore, od dna oceana do grotla užarenog vulkana, kroz mjesta na kojima Ferrari nikad prije nije bio". Zaljubljenici u Formulu 1 će moći ostvariti svoje snove i utrkivati se sa F1 šampionima u najmoćnijim automobilima na svijetu.

Pročitajte više