Video: Nives Celzijus - prsata starleta estradnog polusvijeta

ČEMU Nives Drpić, nekad davno Celzijus, a još davnije i Čanković, može zahvaliti svoju popularnost? Pjevačkoj karijeri zasigurno ne, jer nikad nije imala hit i nije prešla granicu "narodnjačkog undergrounda", a ni izgled nije adut koji ju je vinuo u zvijezde, jer, ruku na srce, ne izgleda ništa bolje niti gore od 90 posto djevojaka koje se motaju po zagrebačkoj špici. Istražujemo - kako je gradska djevojka željna dobrog provoda postala "lice s naslovnice", a nerijetko i predmet sprdnje?

Davnih devedesetih godina prošlog stoljeća, dok je hrvatska glazbena scena još pokazivala znakove života, atraktivna Nives Čanković odlučila se postati pjevačica. I to ne bilo kakva - u doba kad su se narodnjaci slušali potiho, na piratskim nosačima zvuka, mlada Nives odlučila se na turbofolk karijeru, a u maniri prave narodnjačke ikone nadjenula si je umjetničko ime, i "nescensko" prezime zamijenila Celzijusom. Dalje od srpske televizije, nažalost, nije došla, jer su hrvatski mediji potpuno ignorirali činjenicu da je djevojka iz naših redova krenula putevima Lepe Brene i Cece Ražnatović.

"Vrhunac" pjevačke karijere: "Na koljena"
Tulum s Dorijanom Elezovićem

 

Glazbeni neuspjeh "zgazio pregazio" Curu modernu

Prije nego što je postala posrnula estradnjakuša, put ka vrhu tražila je upravo preko još jednog palog anđela hrvatske estrade, Danijela Popovića. On joj je, naime, producirao album "Cura moderna", na kojem je Nives predstavila svoju verziju dance-folka. U "sjećanju" je njen pjesmuljak "Gazim, pregazim" i spot u kojem se mazno izvijala i nudila svoje bujne obline.

Suradnja s Playboyem donijela konačno joj je donijela "pravu priču", iako je tad bila svjesna činjenice da joj uz pokazivanje grudi treba i pjesma, kako bi javnost konačno spojila lik s "djelom". Umjesto hita, Hrvatima je ponudila nešto drugo - orgijanje s Dinamovcima koje ju je tjednima držalo u centru pažnje, baš kako ona najviše voli. Orgije su početkom novog tisućljeća postale omiljeni sport prsate starlete, pa je, hvalila se, spavala s srpskim sportašima, biznismenima, a i predstavnicima kriminalnog miljea.

Srpsko-hrvatska Mata Hari

Mora se priznati da je Nives puno više napora uložila u probitak na srpskoj "sceni". Upravo je ona bila prva koja je krenula u normalizaciju odnosa sa Srbijom. Ova srpsko-hrvatska Mata Hari znala je da najbolja diplomacija do jučer zaraćenih strana ide preko kreveta, a čak je i legendarnu kvalifikacijsku utakmicu za EP između Hrvatske i Jugoslavije iskoristila za ovlaživanje tenzija.

Na toj je utakmici Zoran Mirković, branič gostujuće reprezentacije, naočigled svih za spolovilo uhvatio Roberta Jarnija. Dobio je crveni karton, a Nives je za njim naprosto poludjela. "Užasno mi je seksi ono što je Batica Mirković napravio Jarniju", izjavila je, i time popločala put na mnoge proslave i pijane orgije vrhunskih srpskih sportaša.

U nedostatku hitova, spotova i albuma, Nives se ipak potrudila ostati prisutnom na javnoj sceni Lijepe naše. Video koji prikazuje tulum na kojem se, između ostalih, zabavljao i pjevao bivši voditelj Dorijan Elezović, svojedobno je bio hit na YouTubeu, no popularnost koja je uslijedila iznenadila je i samu pjevačicu, pardon, zečicu, pardon, manekenku.

Cro A Porter: Grudi na pladnju
Omiljena gošća srpskih "glazbenih emisija"

Medijsko prepucavanje s ocem bilo je samo uvod u pravi skandal kojeg je prouzročila sama Nives, i to objavljivanjem segmenata svoje prve knjige, u kojoj tajanstvenog Dinamovca Šimu proziva za silovanje, a spominje i brojne druge javne osobe - Rippera, Alku Vuicu, Enriquea Iglesiasa... Samo nekoliko dana prije objave nekoliko poglavlja, posjetitelje Cro A Portera počastila je pogledom na njezin raskošni dekolte, izašavši na pistu u haljini koja njezine grudi ipak nije uspjela zadržati u "okvirima pristojnosti".

Nives Celzijus više se i ne trudi predstavljati se pjevačicom, jer su s njenim repertoarom upoznati isključivo zagriženi fanovi i gledatelji kojima su TV urednici uz dozu tračeva o Playboyevoj zečici ubacili i nekoliko kadrova iz onoga što mi Hrvati nazivamo videospotovima. "Ne znam što ću s karijerom, čekam dobre ponude i otvorena sam za sve prijedloge", izjavila je svojedobno za Index, no i njoj je samoj u međuvremenu valjda postalo jasno kako su njezin pravi medijski adut priče, tračevi i skandali zahvaljujući kojima svi danas znaju tko je, odakle dolazi i s kim se druži. Pa ne mora se baš svaka koliko-toliko poznata dama furati na pjevačicu.

Estradna karta Nives Celzijus

Hitovi: nula
Albumi: jedan
Dueti: niente
Porini: nema
Festivali: niotkud
Revije: često nosi modele prijateljice Nataše Kos
Skandali: orgije s Dinamovcima; medijsko prepucavanje s ocem; gole grudi na Cro A Porteru; slučaj "silovao me Dinamovac", slučaj "maštala sam o Alki"...

D.K.
Foto: Index

Pročitajte više