VIDEO Pokazali su posljednje trenutke svoje kćeri: "Znali smo da joj nema spasa"

Foto: Facebook

DJEVOJČICA Kattie King iz Kalifornije imala je samo sedam godina kad je preminula od difuzne intrinzične pontine glioma (DIPG), rijetke i agresivne vrste tumora na mozgu koji pogađa djecu u dobi između 5 i 10 godina. Bilo je to u lipnju prošle godine.

Nijedno dijete nije preživjelo DIPG, a liječenje te okrutne bolesti nije pokriveno zdravstvenim osiguranjem.

Kattiena obitelj pokušala je osigurati liječenje svojoj kćeri, ali bez puno uspjeha, a jedina opcija bila je da je se stavi na što je više moguće kemoterapije. Liječnici su im govorili da je odvedu kući i s njom u miru provedu posljednje mjesece. Katteini roditelji nedavno su objavili snimku koja prikazuje posljednje trenutke djevojčice, kako bi podignuli svijest o ovoj rijetkoj i neizlječivoj bolesti.

Ispričali su da su liječnici isprva mislili da Kattie ima vrućicu, no ubrzo joj je počelo bježati oko i imala je glavobolje. Teško je hodala, a mjesec i pol prije dijagnoze počeo joj se petljati jezik. Liječnik je i tada tvrdio da je to česta pojava kod djece i da joj samo nedostaje željeza.

"Kattie je postajalo sve gore, otišli smo drugom liječniku po drugo mišljenje. On nam je rekao da ima puno bijelih krvnih zrnaca. Otišli smo u bolnicu gdje je napravio pretrage i smjestio je na interni odjel. Znao je", ispričali su roditelji.

U lipnju 2015. roditeljima je rečeno da Kattie ima još devet mjeseci života u najboljem slučaju te da je odvedu kući, a liječenje potraže na internetu. Sve što su liječnici mogli napraviti bilo je staviti malenu na kemoterapiju.

"Shvatili smo da će naše dijete umrijeti i da mi ništa ne možemo napraviti. Željeli smo saznati kako će se to dogoditi, da njenu smrt učinimo što bezbolnijom, no roditelji djece oboljele od DIPG-a nisu otkrivali detalje smrti svoje djece", tvrde Katteini roditelji.

"Mjesec i pol prije smrti počela je govoriti o raju i da ne želi umrijeti. Počela je crtati raj i sebe u njemu", otkrili su. 

Pročitajte više