VIDEO Šest zlatnih retrivera spasilo malo janje u Lici

Foto:Facebook

LIJEPA priča dogodila se u Lici, u okolici Brinja. Šest zlatnih retrivera uživali su u svojoj uobičajenoj svakidašnjoj šetnji kada se dogodilo nešto sasvim neuobičajeno.

Naime, taj dan šetao ih je prijatelj vlasnice pasa Vjekoslav, a kako doznajemo psi dnevno prođu i po 15 kilometara. Nakon nekog vremena, psi su se rastrčali po šumi, dok je Vjekoslav bio na puteljku.

"U jednom trenutku Blondie je ušla dublje u šumu i počela lajati. Svi psi su odjurili u smjeru laveža. Onda je nastala tišina ", ispričala nam je vlasica pasa Dijana Tomašegović Tomić.

 

Vlasničinom prijatelju je to bilo neobično, pa ih je dozvao zviždaljkom. Nedugo zatim, psi su izašli iz šume i dotrčali mu. Vjekoslavu se učinilo da ih ima sedam, a ne šest, no nije tome pridavao značaj jer im se u šetnji često znaju pridružiti lokalni psi. Bilo mu je neobično što su šetali polako i u gomili.

Tek nakon nekog vremena kad su prošli skroz blizu, Vjekoslav je primijetio da sedmi, novi član "ekipe" nije pas, nego janje! U tom trenutku počeo je snimati cijeli događaj, a kasnije je uzeo janje u ruke i vratio se u smjeru iz kojeg su došli psi, vičući: "Našli smo janje!", kako bi dozvao vlasnika.

Izdaleka se čuo i glas vlasnika koji je shvatio da je janje izgubljeno kada je mama ovca blejala. Janje je vraćeno vlasniku, a zlatni retriveri postali su, barem na jedan dan, heroji Like.

Pročitajte više