Vlasnica ovog hotela ne želi pretile goste: "Uništavaju dizajnerski namještaj"

Foto: Trip Advisor

VLASNICU jednog hotela u njemačkom Cuxhavenu prozivaju zbog diskriminacije nakon što je objavila da u hotelu ne želi ljude teže od 130 kilograma, prenosi Bild. 

"Naš interijer nije prikladan za ljude koji teže više od 130 kilograma", navedeno je na internetskoj stranici hotela Beachhotel Sahlenburg, zbog čega su mnogi vlasnicu Angleliku Hargsheimer prozvali zbog diskriminacije. 

Svoju je odluku komentirala za jedan regionalni magazin, pravdajući se da su takvu odluku donijeli nakon što je jedan gost prekomjerne težine navodno slomio krevet. 

Navodno su joj se i neki gosti s prekomjernom težinom žalili da ne stanu u tuš-kabinu ili da im male stolice nisu bile udobne. 

"Želimo da naši gosti imaju udobnost. Imamo dizajnerske stolice, pravi klasik. Kad osoba teža od 130 kilograma sjedne na njih, one to ne mogu izdržati. Želim dizajnerski hotel s lijepim namještajem, a ne da mora biti napravljen od čvrste hrastovine", rekla je. 

Ne obazire se ni na prigovore vezane za navodnu diskriminaciju gostiju. 

"Iskreno, smatram da je diskriminirajuće što ja to moram gledati. Ako sam debela, to znači da nešto nije u redu sa mnom. Neki se izgovaraju radom štitnjače. I sama imam problema sa štitnjačom, pa što onda? I dalje moram paziti na prehranu i držati do sebe", kaže Angelika. 

Pročitajte više