Vlatka Pokos o pulskoj liječnici: "U zemlji besposlenih političkih uhljeba..."

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

JEDNA od top tema u hrvatskim medijima posljednjih dana je pulska liječnica Mirna Milevoj Ražem i njezina plaća od 39 tisuća kuna koju dobiva za 316 sati koje provede radeći u bolnici. 

Kritike na račun plaće vrijedne liječnice naljutile su i nekadašnju voditeljicu Vlatku Pokos koja je odlučila javno stati na stranu liječnice. Na svom je Instagramu objavila status podrške.

"Već nekoliko dana po hrvatskim medijima se u negativnom kontekstu provlači vijest o jednoj (vrijednoj) liječnici koja zarađuje visoku plaću za hrvatske prilike. Pritome se ženu napada i proziva kao da je nešto ukrala. Želim javno pružiti podršku ovoj liječnici i ostalim hrvatskim liječnicima, koji svoj iznimno odgovoran posao obavljaju u puno težim uvjetima nego zapadni kolege i bivaju vrlo često napadani i anatemizirani u javnosti za svaki propust. U međuvremenu spašavaju tisuće ljudskih života na dnevnoj bazi, ali o tome nitko ne piše. Doktorica Mirna se nema što opravdavati ikome. Sigurna sam da taj novac teško zarađuje i sretna sam što ima liječnika koji dobro zarađuju u Hrvatskoj", započela je Pokos.

"Hrvatski liječnici su sramotno malo plaćeni u odnosu na zapadne kolege, stoga trebamo biti sretni što ostaju u Hrvatskoj iz domoljubno/emotivnih razloga. U zemlji stotina tisuća besposlenih političkih uhljeba, KOJI KRADU JAVNI NOVAC GDJE GOD STIGNU, netko se usuđuje prozivati liječnike?! Sramotno. Kao, uostalom većina stvari koje se u posljednje vrijeme događaju u Hrvatskoj. PODRŠKA HRVATSKIM LIJEČNICIMA", zaključila je Vlatka.

Pročitajte više