Vlatka Pokos za Index: Usprkos nekim kritikama, Zagrebu treba Ledeni park

Foto: Index/ Video: Dario Dalmacija

LEDENI park na Zrinjevcu nije razočarao brojne građane koji su se okupili na otvorenju. Lampice su upaljene, klizalište je otvoreno, a četrdeset klizača iz zagrebačkog kluba Pahuljice zabavljano je publiku uz Ivanu Husar Mlinac, zbor Izvor, te pobjednicu showa "Zvjezdice" Miju Negovetić kao je pjevala sa sestrom Lanom.



Otvorenje je pak vodila TV voditeljica Vlatka Pokos. Sva u bijelom plijenila je pozornost kako na ledu, tako i van njega.

"Advent u Zagrebu je sve bolji i bolji, ja sam i prošle godine vodila otvorenje ovog Ledenog parka, i usprkos nekim kritikama, Zagrebu je to trebalo. Zagreb je pravi lijepi europski grad, postaje sve ljepši i sve privlačniji turistima i večeras je na otvorenju bilo 30 novinara iz cijelog svijeta", rekla je odlično raspoložena Vlatka Pokos za Index.

Da Zagreb ima neku posebnu atmosferu tokom prosinca slažu se svi oni koji su jučer šetali Metropolom.

"Volim tu atmosferu, u Zagrebu je to možda i najljepši dio godine što i privlači druge. Moji prijatelji iz Dalmacije vrlo rado dolaze, Split je primjerice prekrasan, ali teško je u mediteranskom ambijentu dočarati ovaj takozvani "srednjoeuropski" ugođaj", kaže Vlatka te dodaje: "Ja volim i tog malo zagrebačkog starog štiha, tipa ova pjesma "Ja ljubim..." i prekrasan mi je ovaj slogan koji su imali "Zagreb, grad gdje možeš sresti prijatelja". Zagreb je s jedne strane metropola, imaš sve što ti je potrebno za jedan urbani život, a s druge strane ima i tu toplinu. Ja nisam rođena u Zagrebu, al praktički sam ovdje odrasla, i stvarno kad prođem centrom, uvijek sretnem puno dragih poznanika i prijatelja. Zagreb ima jedan poseban društveni život, to svaki stranac primijeti, ljudi su po kafićima i restoranima usprkos ovoj krizi, što je jedan fenomen".

Čaroban ambijent ponio je sve okupljene, koji su nakon otvorenja Ledenog parka mogli uživati u paljenju lampica na Zrinjevcu. Taj trenutak smo i snimili, pa ga svakako pogledajte još jednom ako niste i sami mogli biti tamo.

Vlatka je za kraj poručila i svima sve najbolje za blagdane, kao i puno ljubavi.  

Pročitajte više