Volvo Ocean Race u novom izdanju

VOLVO već tradicionalno prati legendarnu regatu specijalnom serijskom svojih najatraktivnijih modela. Nedavno obnovljeni premiumi nautičarima se nude u novom izdanju Ocean Blue serije.

Volvo Ocean Race u svojem posljednjem izdanju zahvaća tri nedavno obnovljena modela, i to V70, XC70 i XC90, dostupne u svim motornim izvedbama.

Posljednje izdanje Ocean Race proizvoda donosi značajnije poveznice s jedrenjem, što je posebno vidljivo u kabini. Detalji interijera izvedeni su u skladu s brodograđevnom tradicijom, pa su tako šavovi na presvlakama od meke kože u Soft Beige ili Offblack boji izvedeni poput vezova na jedrima.

Tu je i alu dekoracija estetski povezana s detaljima jarbola, dok je dizajn naplataka bio nadahnut valovitom morskom površinom.

Nautičke korijene pokazuje i novi dizajn grba Volvo Ocean Race nadovezujući se na dvije specijalne boje vanjštine dodatno ukrašene kromiranim detaljima. Naime, jedna od novosti je i da kupci mogu odabrati između dvije boje karoserije, Ocean Blue i Electric Silver.

Volvo Ocean Race regata startala je 2001. godine, a tada je tvrtka prodala čak 4.500 primjeraka prigodne serije. Ponuda dva modela, Volva V70 i XC70 tijekom 2005. i 2006.godine proširena je modelom XC90 - dovoljno da prodaja skoči na 8.600 primjeraka.

Najnovije izdanje Volvo Ocean Race serije u prodaju stiže tijekom lipnja, taman na staru nautičke sezone.  Plan prodaje je oko 9.000 automobila, a očekuje se da će najbolji rezultat biti ostvaren na tržištima Njemačke, Švedske, Finske, Velike Britanije i Japana.
 
Volvo Ocean Race - više informacija

Volvo Ocean Race regata jedna je od najvećih oceanskih pustolovina. Ekstremna utrka ima deset etapa, a posljednje izdanje startat će 4. listopada u španjolskom Alicanteu. Ciljna linija utrke nalazi se u St Petersburgu u Rusiji, 27. lipnja 2009. godine nakon odmorišnih postaja u Cape Townu (Južna Afrika), Kochiju (Indija), Singapuru, Qingdau (Kina), Rio De Janeiru (Brazil), Bostonu (SAD), Galwayu (Irska), te Göteborgu i Stockholmu (Švedska). Događaj uključuje i nekoliko lučkih utrka u većini odmorišnih postaja regate.

Pročitajte više