VW Caddy s primjesama Porschea

VOLKSWAGEN i Porsche se odlično slažu, toliko da se desilo nešto potpuno neočekivano – dostavni Caddy s prefiksom Carrera.

Razloga za strah nema, jer se ne radi o velikoserijskom proizvodu, pa čak ni o ozbiljnoj novosti vrijedno je velike pažnje. Recept kojeg smo posljednjih godina sretali kod konkurencije sada je dobio novi izraz u obliku sportski nastrojenog VW-ovog dostavnjaka.

Punim imenom Caddy Carrera Cup Edition je izvedba rezervirana za švedsko tržište. Bit će ponuđena u svega 250 primjeraka koje će pokretati dobro znani 2.0 TDI motor snage 140 KS. "Trkaći" Caddy hvata 100 km/h za 10,6 sekundi i postiže maksimalnih 186 km/h.

Već na prvi pogled postaje jasno da je sportski štih vozila isključivo estetske prirode. Model je izvana dobio set karoserijskih nadogradnji, atraktivnu kombinaciju crvene i bijele boje, te crne 17-inčne aluminijske naplatke s pneumaticima mjera 225/45.

Unutrašnjost je okarakterizirana sportskim sjedalima, sportskim kolom upravljača i ponekim detaljem uključujući protupožarni aparat. Cijena na švedskom tržištu je oko 22.000 eura.

Pročitajte više