Zagovornica "terapije urinom" otkrila zbog čega pije vlastitu mokraću

Screenshot: Rumble

ZAGOVORNICI "terapije urinom" progovorili su o svom neobičnom životnom stilu - za koji vjeruju da je njihov eliksir mladosti.

Oni vjeruju kako ispijanje vlastitog urina i trljanje urina o kožu liječi bolesti, podiže energiju, pa čak i usporava starenje. Stoljećima stara "tradicija" nedavno je doživjela boom, nakon što ju je nekolicina blogera predstavila tisućama pratitelja.

Njihovo objašnjenje je da urin sadrži sastojke koje tijelo može reapsorbirati kako bi poboljšalo sposobnost za borbu protiv bolesti te uzrokovalo druge učinke detoksikacije.

No njihove tvrdnje ostavile su gorak okus u ustima stručnjaka koji tvrde da nema znanstvenih dokaza zbog kojih bi bilo tko trebao piti urin. Dapače, moglo bi biti i štetno.

Julia Sillaman (26) tvrdi da joj je trljanje urina o lice izliječilo akne, nakon što joj dobila preporuku od jednog blogera. Osim toga, tvrdi i da je izgubila desetak kilograma te da joj se probava poboljšala otkako se "liječi urinom".

Slikarica iz Marylanda kaže kako joj je lice bilo gotovo uništeno, no nije se mogla odlučiti na posjet dermatologu. "Tada sam upoznala Christa. Sjećam se kako je izgledao zdravo i koliko su mu oči bile čiste. Rekao mi je da isprobam terapiju urinom za kožu."

"Nije mi se gadilo, bila sam zaintrigirana", kaže. Vrlo brzo počela je s "terapijom", a kaže kako joj je, nakon što je počela postiti, urin izgubio okus. "Počeo je imati okus kao kokosova voda."

"Imam više energije i osjećam se više u doticaju s prirodom. To mi je promijenilo život, osjećam se kao drugačija osoba", govori Julia koja kaže da će terapiju koristiti do kraja života, no ne toliko strogo kao dosad.

"Očekivala sam da će me obitelj gledati čudno, no nakon što su vidjeli rezultat, neki su odlučili i sami isprobati", govori.

Kako piše Storytender, u praksi nije provedeno nijedno istraživanje, no stručnjaci za bubrege upozorili su da prekomjerna konzumacija urina može dovesti do teških posljedica, kao kod zatajenja bubrega.

Profesor Henry Woo, urolog i kirurg sa Sveučilišta u Sydneyju, rekao je da "nema apsolutno nikakvih znanstvenih dokaza koji sugeriraju da terapija urinom ima bilo kakvu terapijsku vrijednost".

"Oni koji piju vlastiti urin ne čine ništa drugo nego se rugaju sami sebi", zaključio je.

Pročitajte više