Zagrepčani zbog Pape spriječili simulaciju seksa pred katedralom

U SUBOTU (8. lipnja) pred zagrebačkom katedralom jedna je avangardna kazališna skupina pokušala izvesti umjetnički performance koji uključuje simulaciju seksa. No, događaj je završio intervencijom policije, koja je umjetnike morala zaštititi od oštrih protesta građana, koji nisu dozvolili takav nastup za vrijeme Papina posjeta.

Vijest o ovom neobičnom incidentu objavio je Reuters, pozivajući se na informacije iz Jutarnjeg lista.

"Ovo je katolička zemlja" - dovikivala je skupina ljudi francuskom paru umjetnika, koji su nastupajući u eksperimentalnom uličnom teatru taman bili započeli sa simulacijom seksa, sastavnim dijelom njihovog performaneca nazvanog "Cacahuete".

"Ne dopuštamo da nam se takvi nevjernici šeću po Zagrebu, naročito ne kad je Papa u Hrvatskoj!" - vikali su gnjevni Zagrepčani.

Neposredno nakon početka performancea, oko francuskoj para okupilo se mnoštvo ljudi, od kojih su neki počeli naguravati Francuze i prijetiti im batinama. U trenutku kada se činilo da je fizički obračun neminovan, intervenirala je policija.

Papa Ivan Pavao II po treći put posjećuje Hrvatsku, u kojoj se više od 90% populacije izjašnjava kao katolici.

Jutarnji je od francuske glumice Jody Corrieri, polovice glumačkog para, nakon incidenta uspio dobiti ovu kratku izjavu: "Očito je da Hrvati više vole Papu nego ovakvu, pomalo ekscentričnu umjetnost."

Pročitajte više