Žali bože: Ovako je Michael Jackson trebao i mogao izgledati u pedesetoj!

KRALJ popa i plastične kirurgije Michael Jackson uskoro će proslaviti rođendan - 29. kolovoza Michael će napuniti pedeset godina i proslaviti pola stoljeća života, što je potaklo stručnjake vješte radu u Photoshopu da naprave montažu lica popularnog pjevača i pokušaju prikazati kako bi izgledao bez gomile plastičnih operacija koje je napravio tijekom svojeg scenskog eksponiranja, ali i kasnije. Nakon što su svoj rad predstavili javnosti mnogi su sa zlobom zaključili kako je Michael "ružan na ovaj ili onaj način", te da brojka od preko pedesetak plastika Michaelovom izgledu, koliko se priča da ih je imao, nije pomogla, ali ni odmogla.

Još davne 1986. godine svjetski tabloidi pokrenuli su priču kako Jackson, opsjednut mladolikim izgledom, spava u svojevrsnoj komori ispunjenom čistim kisikom koja mu je navodno trebala pomoći da održi mladolik izgled bijelca, koji je baš u to vrijeme počeo njegovati. Michael se, na vrhuncu slave, moći i popularnosti, odlučio iz crnca preobraziti u bijelca na opće čuđenje i šok svjetskih tabloida, glazbenih kritičara, fanova i svih mogućih, što mu je priskrbilo titulu kralja plastike - međutim, stvari nisu onako kako ih je Michael zamislio. Nekoliko godina nakon što je razvio ovisnost o skalpelu estetskih kirurga, Michaelov svijet se, jednako kao i lice, počeo doslovno raspadati. Michael je u to vrijeme bio optužen za pedofiliju, a na sudu se pojavljivao s kirurškom maskom koja je skrivala kobne posljedice nekoliko desetaka rinoplastika.

Međutim, iako se Jacksona naziva pionirom plastične kirurgije te se njegovo ime koristi kao sinonim za isto, mnogi su krenuli njegovim stopama i pretvorili svoja lica i tijela u blago rečeno, čudovišna. Plastične operacije u Hollywoodu su toliko popularne da je nekadašnji supermodel Linda Evangelista dala operirati nos svoje pudlice kada je ova na svojoj njuškici zaradila ožiljak u obračunu s nekim drugim slavnim psom, a statistike bilježe kako su najveći obožavatelji i korisnici estetskih korekcija upravo Amerikanci.

Male holivudske bizarnosti poprimile neslućene razmjere

Bizarnosti estetske kirurgije danas poprimaju neopisive razmjere, operira se sve - od linije rasta kose do prstiju na stopalima, a bizarni rituali ljepote u stalnom su porastu - Priscilla Presley u lice si je godinama ubrizgavala mazivo koje se koristi u automobilskoj industriji umjesto botoksa te je završila u bolnici, Demi Moore se podvrgava tretmanima u kojima joj pijavice sišu krv, a Amy Winehouse urinira po vlastitom licu. Međutim, u bizarnostima tretmana ove dotične dame Michaela Jacksona nisu prestigle, ali ima nekih koji zamalo jesu, odnosno hoće, ukoliko nastave ovim tempom. Donatella Versace bi komotno mogla mijenjati Jacka Nicholsona u "Batmanu", Burta Reynoldsa kao da je voskom prelila sama madame Taussad, za Joan Rivers više nismo sigurni ni je li živa, La Toya Jackson izgleda očajno, a nikoga (čini se) ne zabrinjava što broj neuspjelih plastičnjaka svakodnevno raste.

V.V.
Foto: Bild

Pročitajte više