Zaručnik sestre Julije Roberts: Krivim je za njezinu smrt, strašno ju je mučila

Foto: EPA

Prošlo je deset godina od smrti Nancy Motes, sestre glumice Julie Roberts, a Nancyn zaručnik John Dilbeck i dalje okrivljuje slavnu glumicu za gubitak zaručnice, prenosi Daily Mail. Svih ovih godina holivudska zvijezda nikad se nije oglasila o ovoj temi.

Naime, Nancy si je oduzela život u 37. godini tako što se predozirala tabletama i onda utopila u kadi, a iza sebe je ostavila 13 stranica oproštajnog pisma, u kojem piše kako joj je zbog njezine poznate starije polusestre život bio pakao. Oproštajno je pismo, nakon Nancyne smrti, proslijeđeno Juliji i majci Betty, a glumica nikad nije dala da posljednje riječi njezine sestre izađu u javnost.

"Osjećam se kao da sam u komi. Život je stao, cijeli se svijet raspao nakon njezine smrti. Nisam se nikada oporavio. Nikada poslije toga nisam bio u ozbiljnoj vezi. Čak sam i nakon deset godina shrvan. Nancy je bila moj svijet. Osjećam se prazno i nepotpuno bez nje", rekao je Dilbeck.

Nancy je tvrdila da su joj Roberts i njezina druga polusestra Lisa zagorčavale život više od 20 godina. "Moja majka Betty i takozvane sestre nemaju ništa osim sjećanja da su oni ti koji su me gurnuli u najdublju depresiju u kojoj sam ikada bila", napisala je Nancy u pismu koje je ostavila iza sebe.

Tvrdi da mu je zabranjen dolazak na sprovod

Oproštajno pismo sadržavalo je tri dijela - jedan za njezina supruga, drugi za sve, a treći za Roberts i njezinu majku. Treći dio pisma nikad nije izašao u javnost. Ipak, Dilbeck je sadržaj pisma čuo od policajaca.

"U poruci se vrlo jasno vidi kako je Julia užasno mučila Nancy cijeli život. Svatko može vidjeti zašto je netko u Nancynom položaju bio gurnut toliko daleko da je jedini način da pobjegne od muka bio da si oduzme život.

Čekao sam da Julia padne, osjećao sam da je to pitanje vremena, ali sada je ta priča zasjenjena drugim skandaloznim događajima. Još uvijek osjećam ogorčenost i ljutnju. Rana ne prolazi, ne zacjeljuje. Juliji ne mogu oprostiti sve što je učinila...", rekao je Dilbeck.

Dilbecku je zabranjen dolazak na sprovod, a Roberts je održala govor u kojem je navodno rekla da je ljuta jer njezina sestra nije vidjela radosti koje dolaze s jutrom. Kazao je da se obitelj jako potrudila da ga spriječi da dođe na sprovod, toliko da su svima prijetili ako mu uopće kažu za sprovod.

"Nakon toga sam pitao neke prijatelje kako je bilo te misle li da bi to Nancy željela i svi su jednoglasno rekli: 'Apsolutno ne, ona bi se zgrozila.' Svi su rekli da su se osjećali vrlo neugodno, pogotovo kad je Julia počela govoriti. Ali vjerujem da je čeka loša karma. Moram vjerovati da karma nekako mora doći do nje", zaključio je Dilbeck.

*Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Tako u sklopu Klinike za psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb djeluje Centar za krizna stanja i prevenciju suicida, u koji se može doći bez najave i uputnice između 8 i 20 sati ili nazvati telefon 01 2376 470 od 0 do 24 sata.

Psihološku pomoć možete dobiti i na Hrabrom telefonu na broju 116 111.

SOS telefon za pomoć suicidalnim i depresivnim osobama ima i udruga Životna linija – 0800 123 123. Stručna pomoć i potpora putem linije dostupna je svakim radnim danom od 10 do 22 sata. Telefonska je linija anonimna i potpuno besplatna za pozivatelje.

Psihološki centar TESA pruža besplatno psihološko telefonsko savjetovanje na broju 01 4828 888 svakog radnog dana od 10 – 22 h.

Hrvatska udruga za prevenciju suicida – HUPS u Virovitici djeluje od 2008. godine te nudi pomoć putem broja 033/721-178

Pročitajte više