Zbog silovanja uhićen bubnjar grupe Poison

RIKKI Rockett, bubnjar grupe Poison, koja je na vrhuncu popularnosti bila osamdesetih godina, uhićen je ovog tjedna u zračnoj luci u Los Angelesu. Pravog imena Richard Ream, optužen je za silovanje u Mississippiju te je prebačen u okružni zatvor.

Let iz Novog Zelanda, u kojem se Poison ponovno okupio kako bi nastupili na velikom heavy metal koncertu, neće mu ostati u lijepom sjećanju, iako je Poison na vrlo posjećenom festivalu uz Alicea Coopear, Ozzyja Osbournea i druge "rock veličine" imao zapažen nastup. Problematični roker očito još uvijek nije zaboravio na nemile događaje iz prošlosti. Gorko iskustvo iz 1993. godine, kad je uhvatio gitarista grupe Richia Kotzena u krevetu sa svojom zaručnicom Deannom Eve, očito je ostavilo traga na njegovom ponašanju.

46-godišnji Rockett, bivši frizer, osamdesetih osniva Poison zajedno sa školskim kolegom Bretom Michaelsom, a bend je do danas prodao preko 25 milijuna albuma. Usporedo s njim, vodi razne kompanije koje se bave proizvodnjom bubnjeva. Posljednjih se godina u medijima spominjao kao borac za prava životinja te veliki pobornik vegetarijanstva.

"Ne družim se s rokerima. Svaki od njih je u nekom svom filmu, jedina je iznimka Alice Cooper. Pokušao sam utjecati na neke od njih, ali bez uspjeha", rekao je Rockett o svom odnosu s kolegama.

T.D.

Pročitajte više