Zelenskij podijelio snimku susreta sa slavnim glumcem, zahvalio mu na podršci

Screenshot: Facebook

UKRAJINSKI predsjednik Volodimir Zelenskij podijelio je na svom službenom Facebook profilu snimku susreta sa Seanom Pennom.

"Glumac i redatelj Sean Penn snima dokumentarac o ratu u Ukrajini. Od prvog dana potpune invazije bio je u Kijevu i svojim očima vidio što je ruska agresija. Uskoro će cijeli svijet moći vidjeti cijelu istinu o ratu zahvaljujući njegovom filmu. Sean, hvala ti što podržavaš našu državu i naš narod!" napisao je Zelenskij uz video.

 

 

Sean Penn se sa Zelenskim sastao u veljači, dan prije invazije i na dan početka invazije. "Bilo je jasno da sam bio u prisutnosti nečega… To je bilo nešto novo za moderni svijet u smislu hrabrosti, dostojanstva i ljubavi. To je bio izvanredan trenutak. Način na koji je ujedinio tu zemlju. Bio sam impresioniran i dirnut njime i prestravljen za njega i za Ukrajinu", rekao je glumac o ukrajinskom predsjedniku.

Napomenuo je i da njegova neprofitna udruga, Community Organized Relief Effort (CORE), čini sve što može da pomogne ljudima u Ukrajini, koji žive u "sumornoj novoj stvarnosti".

"Rastalit ću svoje kipiće ako Akademija ne odluči podržati vodstvo Ukrajine"

Penn je u Ukrajinu otišao i u ožujku, nakon čega je izjavio da je jedini razlog zbog kojeg bi dulje ostao u Ukrajini taj "što bi držao pušku". "Vjerojatno ne bih nosio pancirku jer je želim dati nekom od vojnika", dodao je.

Osim toga, Penn je povodom dodjela ovogodišnjih Oscara rekao da će rastaliti svoje kipiće ako Akademija ne ponudi Zelenskom da održi govor. "Ako je Akademija odlučila ne podržati vodstvo u Ukrajini i narod koji prima metke i bombe za nas, zajedno s ukrajinskom djecom koju pokušavaju zaštititi, onda mislim da će svi ti ljudi i svaki djelić te odluke biti najopsceniji trenutak u cijeloj povijesti Hollywooda", rekao je glumac koji na kraju ipak nije uništio svoje zlatne kipiće.

Pročitajte više