ZET-ovci objavljuju nevjerojatne snimke. Pogledajte kako im vozači oduzimaju prednost

Screenshot: Facebook

NA FACEBOOKU postoji stranica Treskom po Zagrebu, na kojoj vozači ZET-a objavljuju situacije koje im, kako su napisali, svakodnevno kidaju živce. 

Prije nekoliko dana objavljena je kompilacija snimki na kojoj se vidi nekoliko situacija u kojima su drugi sudionici prometa oduzeli prednost vozaču tramvaja. 

"Kad oduzimaš prednost vozilu od 42 tone jer ne vidiš malu, plavu točkicu dimenzija 3,4x2,3x32m. Ili te nije briga...", piše u opisu snimke. 

U nekim situacijama zamalo je došlo do katastrofe. Na početku snimke kamion je oduzeo tramvaju prednost. Vozač ZET-a jedva se zaustavio te je trubio, no to vozača kamiona nije omelo. U komentarima su se javili i kolege ZET-ovci.

"Uglavnom (motorna vozila) auti, kamioni, busevi misle da su brži od nas i da će proći prije nego se mi s tramvajem dovučemo do raskrižja. Masu puta čula od takvih vozača tu izjavu. Čak i od pojedinih kolega Zetovaca koji voze bus", glasi jedan komentar.

Problemi s vozačima taksija

Objavili su kako imaju problema s taksistima. 

"Taksisti teroriziraju Zagreb, to je očito. Za njih ZSPC ne postoji. Jednosmjerne ulice pretvorili su u dvosmjerne (omiljena im je zabava obilaženje 32 m dugačkog tramvaja zaustavljenog u stajalištu vožnjom u suprotnom smjeru Ilicom, Frankopanskom, Vodnikovom, Tratinskom...), pune linije ne postoje, blokiraju promet i stvaraju gužve na cestama", napisali su na Facebooku.

Takvih snimki mnogo je i po TikToku. Prošle godine jedan korisnik objavio je kako je kombi vozio po tramvajskoj pruzi po Zagrebu. Ispred i iza kombija bili su tramvaji. 

@zetovac894

 

♬ Country Roads / Dixieland Delight (Ao Vivo) - André e Luiz Otávio

Pročitajte više