Najbolji kućni ljubimci za malu djecu!

Foto: Shutterstock/Pinterest
 
DOKAZANO je kako su djeca koja odrastaju uz kućne ljubimce zdravija i otpornija na bolesti, stoga bi trebalo omogućiti djetetu da uživa u odrastanju uz kućnog ljubimca. Donosimo vam nekoliko detalja na koje bi trebalo paziti prilikom odabira psa, osobito ako je vaš dijete još uvijek vrlo maleno.
 
Veliki psi su obično mnogo nježniji i prikladniji za djecu od malih koji znaju biti agresivniji. Pritom je potrebno voditi računa o brizi i prostoru koji veliki psi trebaju. 
 
Mačke su dovoljno nježne i velike maze što će se svakom djetetu svidjeti. Prilikom odabira imajte na umu - što duža dlaka, više čišćenja.

 
Hrčci su odlični jer su uvijek aktivni u svojim malim kotačićima i jurnjavi po kavezu, što je bebama zanimljivo. Mana je često čišćenje kaveza i kratak životni vijek hrčaka.
 
Ribice su zanimljive ako ih ima više i ako budete kreativni pri uređenju akvarija. Preporučuju se kada se dijete bude u stanju samostalno brinuti o čišćenju akvarija. 
 
Zečevi ili kunići su ljubimci za stariju djecu koja su dovoljno velika da ih mogu čuvati i čistiti kavez istovremeno. Ako mislite zeca imati puštenog u stanu, računajte na njegove malene bombice po cijelom domu.
 
Izbjegavajte kornjače dok su djeca malena jer vrlo često prenose salmonelu.

Pročitajte više