Lako i slatko: Čarobna talijanska božićna poslastica

Foto: Printscreen/YouTube/Pillsbury

BOŽIĆ je vrijeme godine kada pokušavate stići na sve strane jer toliko toga imate obaviti. Najdragocjeniji su oni trenuci kada predahnete i učinite nešto prekrasno u čemu će vaša cijela obitelj uživati za vrijeme blagdana. Ako tražite lagan recept za savršeni kolač, zasladite se ovom talijanskom božićnom poslasticom.

Kombinacija hrskavosti izvana i mekanog punjenja neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Ovi kolačići odišu novogodišnjom čarolijom, a nisu nimalo komplicirani za spremanje. Prigodni su i za umakanje u espresso ili čak vino.

Za spremanje tijesta kolačića bit će vam potrebno sljedeće:

  • 4 jaja
  • 1 šalica šećera
  • pola šalice maslaca
  • dvije jušne žlice vanilije
  • 3,5 šalice brašna
  • 4 jušne žlice praška za pecivo. 

Za glazuru su potrebne:

  • 2 šalice šećera u prahu
  • 2 jušne žlice vanilije
  • 6 jušnih žlica vode.

Priprema:

1. U zdjeli izmiješajte brašno i prašak za pecivo.

2. U velikoj zdjeli za miješanje izmiksajte maslac i šećer.

3. Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro miješajući. U smjesu brašna i praška za pecivo dodajte vaniliju.

4. Mijesite dok ne dobijete čvrsto tijesto koje nije ljepljivo, uz dodavanje brašna prema potrebi.

5. Stavite u hladnjak sat vremena.

6. Odrežite manji komad tijesta i razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini u trake od oko 15 cm.

7. Trake uvijte u željeni oblik i stavite na masni papir za pečenje.

8. Pecite na temperaturi od približno 190℃ između 8 i 10 minuta (kolačići s donje strane trebaju dobiti bakrenu boju, dok im gornja strana ostaje svjetlija).

9. Pričekajte da se kolačići u potpunosti ohlade prije nanošenja glazure.

10. Glazura bi trebala biti glatka na oko, gusta, ali ipak tekuća.

11. Umočite površinu kolačića u glazuru i ostavite ih kako bi se glazura razlila i sa strane.

12. Kolačiće pospite mrvicama za kolače dok se glazura ne osuši.

Ovaj slasni recept možete pogledati u originalu na Cakescottage.com. Uživajte!

Pročitajte više