Priznala da doji četverogodišnjeg sina, ljudi joj poručili da zlostavlja dijete

Foto: Facebook

IRKINJA Riona O’Connor uzburkala je strasti na internetu svojim priznanjem da osjeća ponos zbog toga što doji četverogodišnjeg sina.

Naime, na dječakov 4. rođendan objavila je fotografiju sa sinom na prsima zbog čega su joj mnogi poručili da zlostavlja dijete.

"On danas ima četiri godine. Toliko sam zaljubljena i ponosna zbog svega što jest. Ponosna sam zbog toga što sam ja postala uz njega. Nikad nisam mislila da ću ga dojiti godinama", napisala je O'Connor.

Dodala je da je bila spremna na to da možda neće biti uspješna u dojenju, ali, kao što se vidi, za to nije bilo razloga.

"Najveće iznenađenje je da sam uspjela i to u meni budi osjećaj ponosa i sreće", pojasnila je.

Njena objava je vrlo brzo postala viralna i neki su joj zahvalili jer se trudi normalizirati dojenje.

"Toliko je lijepo probuditi se i vidjeti ovu fotografiju. I ja dojim četverogodišnje dijete. Hvala ti", komentirala je jedna majka. 

No neki su se kritički osvrnuli na njene riječi.

"Imam 55 godina i dobro se sjećam svoje treće i četvrte godine života. Nikad ne bih voljela imati uspomene na dojenje iz tog vremena", smatra jedna osoba.

"Ako je dijete dovoljno veliko da kaže da je žedno, onda je prestaro za dojenje. Ovo graniči sa zlostavljanjem djeteta", navodi druga.

"Dojenje je prirodno i predivno, ali mrzim kad majke to čine do dobi kada dijete može već samo jesti steak. Ovo je bolesno. Dijete treba odrasti, ne može zauvijek biti beba", kaže treća.

Mnogi roditelji su je upozorili na to da u određenoj dobi djeci treba oduzeti bočice i dude varalice, pa onda i prestati dojiti. 

Stručnjaci smatraju da majke mogu dojiti koliko god dugo žele, a to znači do djetetovog prvog, pa i drugog rođendana.

"Nema potrebe da naglo prestajete ako niste spremni ni vi ni beba", smatra stručnjakinja za dojenje dr. Christine Griffin.

Ponekad obitelj i prijatelji utječu na majčinu odluku da prestane dojiti prije nego što je spremna. Također, mame koje se na posao vraćaju nakon godinu dana prestaju dojiti iz praktičnih razloga. 

Pročitajte više