Rođena je kao jedna od trojki, a sada je i sama rodila trojke

KAO i sve majke trojki, Judit Minda osjeća se bespomoćno i kronično neispavano. Često poželi još dodatan par ruku koji bi joj pomogao u hranjenju, mijenjanju pelena i trčanju za njezinim jednogodišnjim bebama. No Judit ima nešto što većina drugih majki nema, a to su njezine dvije sestre.

"Puno mi pomažu", rekla je 32-godišnja majka iz Norveške u intervjuu za portal Parents i dodala: "Vidjeti dvije osobe koje toliko volim da pružaju ljubav mojoj djeci kao da su njihova je prekrasno, neopisivo i daje osjećaj sigurnosti."

Judit i njene sestre su na svijet stigle kao trojke i veza među njima je neraskidiva. Ipak, kad je 30 godina kasnije Judit doznala da i sama čeka trojke, bila je prilično zabrinuta. Znala je koliko rizika i potencijalnih problema može proizaći iz višeplodne trudnoće.

"Željeli smo ih sve, ali iskreno, nismo htjeli troje djece odjednom. Razmišljali smo o svim problemima i opasnostima koje mogu proizaći iz ovakve trudnoće i osjećala sam se vrlo zbunjeno i uplašeno", priznala je.

No kako se prisjećala svog djetinjstva i koliko je blizak odnos imala sa svojim sestrama koje su joj i pomogle da postane osoba kakva je danas, počela se privikavati na ovu spoznaju. Nije ni slutila koliko će joj njezina iskustva pomoći u roditeljstvu.

Dok su bile male, ljudi su se prema Judit i njezinim sestrama često odnosili kao da se radi o jednoj, a ne tri osobe. To iskustvo se ponovilo kada su Juditine bebe krenule u vrtić.

"Odmah sam od odgojitelja tražila da ih zovu po imenu i da ih ne uspoređuju jer se radi o tri različite osobe", rekla je Judit i dodala: "Imala sam loša iskustva s ponašanjem okoline prema nama dok smo bile djeca i sjećam se koliko nam je smetala ta generalizacija. Danas znam da svoju djecu mogu zaštititi od toga."

Iako je prošla godina značila mnogo neprospavanih noći, gotovo nikakvo vrijeme za sebe i stalne financijske brige, Judit i njezin muž uživali su u svakom trenutku. Filip, Henrik i Amelia su tri prekrasne bebe s potpuno različitim osobnostima. Dok je Filip jako znatiželjan i voli se maziti, Henrik je društven i stalno se smije i igra. Djevojčica Amelia je najodgovornija i ponaša se zaštitnički prema braći.

"Radi se o individualcima koji dijele rođendan", istaknula je Judit nedugo nakon što su trojke proslavile svoj prvi rođendan 29. siječnja.

Uz pomoć sestara, veliku podršku dobila je i od svoje majke.

"Puno smo razgovarale o ranom razdoblju našeg djetinjstva. Bilo je zanimljivo čuti neke priče koja nikad prije nije podijelila s nama", prisjetila se Judit koja svoja iskustva roditeljstva dijeli s pratiteljima na Instagram profilu @triplet_with_triplets.

Naravno, među pratiteljima ima i puno roditelja koji i sami imaju blizance, trojke ili četvorke. Judit kaže da joj je komunikacija s tim ljudima, koji apsolutno razumiju kroz što prolazi, utješna i motivirajuća.

Judit i Undheim uspjeli su dosta proputovati sa i bez djece u zadnjih godinu dana i uživaju u vremenu koje provode zajedno. Prema njezinim riječima, ovo iskustvo ih je još dodatno zbližilo te se planiraju vjenčati ove jeseni.

"Više nismo samo par nego i dvije osobe s istim poslodavcima i istim ciljevima. Naš odnos je dobio jedan novi smisao. Imamo tri mala stvorenja koja jednako volimo i to je našu vezu produbilo i dodatno ojačalo", zaključila je Judit.

 

Pročitajte više