Svekrva je fotografirala dok je rađala pa cijeloj obitelji poslala intimne prizore

Foto: 123RF

NOVOPEČENA mama ostala je užasnuta kad je otkrila da ju je svekrva fotografirala kako rađa i potom te fotografije poslala cijeloj svojoj obitelji.

Štoviše, priznaje da i dalje ne vjeruje u kakvoj se situaciji našla te je ispričala kako se na vrlo živopisnim fotografijama može vidjeti čak i kako beba izlazi. U razgovoru za Kidspot prisjetila se detalja svog traumatičnog prvog porođaja.

Kako kaže, umjesto da se tog događaja prisjeća s radošću, njezino iskustvo je "ukaljala osoba od koje sam to najmanje očekivala te na način za koji još uvijek ne mogu vjerovati da se zaista dogodio".

"Na jedan način krivim sebe što sam dopustila svojoj svekrvi Kylie da bude prisutna u rađaonici, ali bila sam izuzetno bliska s njom. Gotovo kao i s vlastitom majkom, za koju bih željela da je bila ondje, ali više nije s nama", rekla je ova mama.

Dodala je: "Većinu vremena je bilo divno imati Kylie u blizini. Ona ima petero vlastite djece (sada odrasle), tako da je dobro poznavala iskustvo rađanja djeteta. Slušala me, masirala po leđima, tuširala, davala mi prostora kada je to trebalo. Bila je gotovo savršena."

No ono što se dogodilo tijekom posljednjih pola sata porođaja je poremetilo njihov odnos i bacilo u zaborav sve dobro što je Kylie dotad napravila. Dok su novopečeni roditelji bili usredotočeni na čin rađanja, svekrva je sve to detaljno fotografirala. Zabilježila je apsolutno svaki trenutak velike završnice, od bolnog izraza lica rodilje do trenutka dječakovog rođenja.

"To nije nešto što sam željela da se dogodi, nije nešto za što sam dala dozvolu i sigurno nije bilo nešto što bih ikada željela podijeliti s drugima. Ali dogodilo se upravo to", istaknula je mama.

Štoviše, za ovu neugodnu situaciju je doznala tek kada joj je sutradan brat došao u posjet i pokazao joj fotografije koje je dobio nekoliko sati nakon nećakovog rođenja.

"Jednostavno rečeno, moglo se vidjeti sve. Mogli ste vidjeti sve dodatke koji dolaze s vašom bebom - sve one koje ste mogli zamisliti (da, uključujući stolicu) - bilo je krvi, bilo je 'onih stvari', bila je tu i moja vrlo otvorena i oštećena rodnica. Bilo je potpuno i krajnje ponižavajuće vidjeti ovaj privatni detalj na ekranu mog brata, ali i natjeralo me da se zapitam - kome je još poslala?" prisjetila se mama.

I njezin suprug se jednako šokirao majčinim postupkom te nije skrivao svoj bijes. Pozvao ju je nazad u bolnicu kako bi razgovarali s njom. Bez ustručavanja joj je rekao što misle o svemu tome, a onda ju je pitao kome je sve poslala fotografije. Pokazala im je impresivnu galeriju te su otkrili kako su fotografije vidjeli brojni članovi šire obitelji, kao i neki od njezinih prijatelja.

"Razgovor smo svi završili u suzama i Kylie je otišla. Nekoliko tjedana nisam mogla razgovarati s njom niti je vidjeti, bila sam previše ljutita. Na kraju sam se dovoljno smirila da je pustim da posjeti i vidi unuka. Kad je došla, pitala sam je zašto je to učinila. Rekla je da je bila ponosna i uzbuđena te je mislila da su to prelijepe fotografije. Nije shvatila da čini bilo što loše i rekla je da, da je znala, to nikada ne bi učinila. Ispričala se zbog boli koju je prouzročila i rekla da bi voljela da to nikada nije učinila", opisala je novopečena mama.

Iako je prihvatila njezinu ispriku, priznaje da njihov odnos više nije isti kao prije. Štoviše, vjeruje da se više nikada neće moći popraviti te je sigurno kako više nikada neće dopustiti svekrvi da bude prisutna njezinim porođajima.

Pročitajte više