Trogodišnjak ustaje u 5 ujutro da bi postao Shaolin kung-fu redovnik

Foto: Weibo

KAD pomislite na Shaolin redovnika, vjerojatno imate predodžbu o mudrom starijem muškarcu koji jednim udarcem ruke razbije nekoliko cigli. Sigurno vam nikad ne bi palo na pamet da to može i mali dječak.

No, upravo je trogodišnjak nadimka Little Stone postao internet senzacija nakon što su se pojavile snimke na kojim trenira najmanje pet sati u danu da bi postigao svoj cilj i postao Shaolin kung-fu redovnik. Dječak zbog toga ustaje u pet ujutro, a obuku prolazi u hramu Shaolin u jednoj kineskoj provinciji.

Snimke na društvenim mrežama objavljuje njegov trener Abbot Yanbo.

“U početku je stalno plakao, ali nakon mjesec dana se priviknuo i pokazao iznimnom pametnim i upornim učenikom”, izjavio je za Yanbo za Daily Mail.

Dječakovo pravo ime je Qi, a još uvijek brizne u plač jer svoju obitelj viđa samo jednom u dva mjeseca i najmlađi je učenik u razredu.

“Zaplače kad razmišlja o mami, ali naučio je obrisati suze i nastaviti s treningom”, dodaje trener Yanbo.

Shaolin redovnici prakticiraju kung-fu, posebnu borbenu vještinu za koju je potrebno umiriti um i udariti u pravo vrijeme.

Snimke dječaka oduševljavaju korisnike popularne kineske društvene mreže koji komentiraju: “Takav trening s tako malim djetetom, ali izrasti će u jako discipliniranu osobu”, “Ovo je jako dobro okruženje za odrastanje”, “Ja u hramu ne bih izdržao dva dana, svaka mu čast”.

Pročitajte više