Učiteljica nakon 12 godina dala otkaz: “Zdravlje mi je svaki dan bilo ugroženo"

Foto: Facebook

34-GODIŠNJA učiteljica Jessica Gentry je dala otkaz u predškoli u Virginiji u kojoj je punih 12 godina podučavala djecu. Svoje razloge sažela je u objavi na Facebooku koja je postala viralni hit.

Ova majka jednog djeteta navela je sve što ju je dovelo do toga da napusti posao za koji se školovala, između ostalog, nedostatak potpore od roditelja svojih učenika, nezadovoljstvo tehnologijom koja se danas koristi za podučavanje djece i osjećaj da “djeca zaslužuju bolje”.

“Uvijek se koristi izgovor djeca su se promijenila. Nisu. Nema šanse. Djeca su djeca. Roditeljstvo se promijenilo. Društvo se promijenilo. Djeca su nevine žrtve toga. Roditelji imaju suludo radno vrijeme, sluđeni su svojim mobitelima i drugim uređajima, djecu ostavljaju u nestabilnim situacijama, a i mediji imaju grozan utjecaj. Koristit ćemo izgovor da su se djeca promijenila? Što smo očekivali?” pojasnila je prvi od razloga. 

Kako kaže, djeca danas kod kuće nisu naučila čuti “ne” i nemaju granice.

“Djeca koja se dobro ponašaju kod kuće imaju izljeve bijesa jer su tamo sigurna. Ona koja nemaju takav osjećaj u domu, prevrću stolove u školi”, dodala je i upozorila da posao nije ostavila zbog toga što je potplaćen.

Još jedan od razloga zbog kojih je odlučila napustiti svoju profesiju je tehnologija koja se danas koristi pri podučavanju djece.

“Ne znaju koristiti vlastite ruke i graditi odnose s ljudima”, navela je Gentry pa poručila roditeljima da nisu bili iskreni partneri s kojima je očekivala zajednički raditi za dobrobit njihove djece.

“Roditelji su mi znali govoriti da mi nije dopušteno nešto braniti njihovoj djeci”, ističe.

Uz sve navedeno, Gentry na samom kraju zaključuje da je njeno “mentalno i tjelesno zdravlje svakodnevno bilo ugroženo”.

“Znam da vaša djeca zaslužuju više od onoga što dobivaju. Gledate ih kako dolaze u prljavoj odjeći, iz kaosa koji vlada kod kuće i znate da im je potrebno više nego što im možete dati u učionici 21. stoljeća. To vas slomi”, napisala je u objavi koja je podijeljena više od 215 tisuća puta na Facebooku.

Yahoo Lifestyle prenosi da je Gentry sada odlučila pomagati drugim učiteljima u kreiranju plana koji će im pomoći da ne donose u svoje domove probleme kojima se bave na poslu. 

Pročitajte više