5 stvari zbog kojih izgledate starije, a uporno ih ignorirate

Foto: Instagram

NOSITE kremu za sunčanje kad god izlazite iz kuće, nemojte zaboraviti ni kremu za oči, pijte dovoljno tekućine, izbjegavajte cigarete i šećer...

To su samo neke od stvari koje trebamo znati kako bi naša koža izgledala besprijekorno i mladoliko. No, što ako vam kažemo kako vaše opsjednuto gledanje omiljene TV serije ima također loš utjecaj na izgled vaše kože?
 
 
Nećemo vam otkriti toplu vodu, jer ovo su sve stvari za koje već dobro znate da ju uništavaju, no i dalje ih ignorirate. Ipak, budući da nećete postati mlađi, vrijeme je da ih uvažite te ipak napravite promjenu.
 
1. Alkohol
 
Alkohol je prirodni diuretik, a dugoročna dehidracija može smanjiti elastičnost kože, uzrokujući tako neželjene bore. No, alkohol može dokazano dovesti i do velike štete na staničnoj razini pa ga izbjegavajte koliko možete, iako znamo da je ljeto party sezona.
 
2. Promet
 
Kad se vozite u automobilu, podignite prozore jer ispušni plinovi itekako štete vašoj koži. Nažalost, kada pješačite, ne možete ih izbjeći, no barem možete pravilno zaštiti kožu kremom za zaštitnim faktorom pa ne zaboravite na nju. 
 
 
3. Stres
 
Stres povezan s poslovnim i privatnim situacijama dokazano može uzrokovati štetne promjene našeg DNK, koje su povezane s mnoštvom degenerativnih bolesti koje uključuju promjenu ili propadanje stanica, tkiva, organa. Znamo da ga ne možete u potpunosti izbjeći, no barem se naučite ne živcirati oko stvari na koje ne možete utjecati ili koje nisu stvarni problemi.
 
4. Nedostatak sna
 
Želite li izgledati starije, imati siviju kožu punu bora i ostalih nepravilnosti, dovoljno je da ne spavate koliko biste trebali. No, nisu sivilo i bore jedina posljedica nedostatka sna, to su i neujednačena pigmentacija te sporija regeneracija.
 
 
5. Vaši pametni uređaji
 
Oni možda jesu pametni, ali su i štetni za izgled vaše kože, kao i za zdravlje vaših očiju. I za njih također znamo da ih se ne možete odreći, no definitivno možete smanjiti količinu vremena koju provodite koristeći ih.