Adidas vraća neke od svojih kultnih tenisica. Evo koji modeli stižu

Foto: adidas.com (na fotki je model tenisica Blackburn iz 2019.)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POVODOM proslave desete godišnjice adidas Spezial linije, koju su kreirali Gary Aspden i Mike Chetcuti, adidas vraća na tržište neke od kultnih Spezial modela. Marka će lansirati Decade Pack kao dio kolekcije za proljeće 2024. godine.

Adidas Spezial kolekcija prvi put je predstavljena 2014. godine, a crpi inspiraciju iz adidasove baštine odjeće i obuće iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, koju reinterpretira i prilagođava suvremenom dobu.

Ažurirane verzije tenisica Ardwick, Blackburn, Lacombe i Garwen

Kako navodi Complex, u sklopu Decade Packa ponovno se lansiraju tenisice adidas Ardwick. Radi se o zelenim antilop tenisicama koje su prvotno izdane 2014. godine ekskluzivno za butik muške odjeće Oi Polloi u Manchesteru. 

Također, bit će lansirano reizdanje Nightsafe verzije adidas Blackburn tenisica iz 2019. godine. Tenisice su originalno kreirane kako bi predstavljale rodni grad dizajnera Garyja Aspdena, Blackburn, a kao inspiracija poslužila je organizacija Nightsafe koja pomaže ranjivoj mladeži.

Nadalje, stiže novo izdanje adidas Lacombe tenisica, koje su prvotno lansirane 2016. godine u sklopu Spezial kolekcije kao bijele kožne tenisice savršene za ljeto. Kasnije su postale dostupne u nekoliko boja unutar Spezial kolekcije, a 2018. godine našle su se i u glavnoj liniji adidas proizvoda.

Na kraju, stiže nova, ažurirana verzija adidas Garwen tenisica koje je Spezial lansirao 2017. godine. Vjerojatno najpoznatija verzija je ona izrađena u suradnji s Noelom Gallagherom iz grupe Oasis. Novi par tenisica ima gornji dio od kože i antilopa s gumenim potplatom.

Dizajner Gary Aspden podijelio je neke informacije o Decade Packu na svom Instagram profilu, otkrivši da će tenisice biti lansirane u ograničenim količinama 24. svibnja putem adidasove aplikacije Confirmed te kod odabranih trgovaca koji nude adidas SPZL liniju. "Ova izdanja su za desetu godišnjicu (odnosno, postoje promjene/podešavanja u odnosu na njihove prethodnike)", dodao je.

Prve Spezial tenisice adidas je lansirao 1979. godine

Adidas Spezial tenisice su originalno lansirane 1979. godine. One su prvotno bile dizajnirane kao rukometne tenisice, posebno prilagođene za potrebe tog sporta. Tijekom godina, Spezial tenisice su prerasle u popularan izbor za casual obuću, a ime Spezial kasnije je poslužilo kao inspiracija za cijelu liniju odjeće i obuće lansirane 2014. godine koja reinterpretira adidasovu baštinu.

Pročitajte više