Volite snimati na mobitelu? Android 15 navodno uvodi veliku novost

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ANDROID 15 trebao bi doći s još jednom promjenom, a riječ je o boljoj stabilizaciji kamere. Pogled u kod Androida 15 otkriva promjene koje bi trebale pomoći aplikacijama trećih strana da stabiliziraju videozapise gotovo jednako dobro kao i standardna aplikacija za fotoaparat.

Trebao bi se pojaviti novi dodatak za stabilizaciju videa

Stabilizacija kamere primarno je hardverska domena, no ona također ovisi i o softveru. Predinstalirana aplikacija za fotoaparat na vašem Android uređaju obično bolje rukuje praćenjem fokusa subjekta i stabilizacijom od preuzete aplikacije.

U Androidu 15 pojavit će se novi dodatak nazvan Eyes Free. Ovaj dodatak je dizajniran da poboljša stabilizaciju videozapisa u aplikacijama koje koriste Camera2 API sučelje, što je većina uređaja s operativnim sustavom Android 5 i kasniji. Eyes Free zapravo "zaključava" određeni objekt u kadru i stabilizira ga.

Ovo bi trebalo poboljšati stabilizaciju videozapisa u aplikacijama trećih strana, čineći ih gotovo jednako stabilnima kao i videozapisi snimljeni standardnom aplikacijom za fotoaparat, piše Android Police.

Još uvijek nije poznato koliko će uređaja podržavati Eyes Free dodatak. No, postojat će mogućnost u postavkama koja bi ga mogla aktivirati na softverskoj razini, čak i ako je sam proizvođač ne podržava.

Pročitajte više