IKEA-ina kuhinja počela joj se ljuštiti unutar godinu dana od kupnje. Nije jedina

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IAKO mnogi uglavnom hvale IKEA-ine kuhinje, ističući da su odličan spoj relativno prihvatljive cijene i kvalitete, iskustva nisu uvijek pozitivna. Tako je tiktokerica @gilt_and_ganache u videu istaknula svoje nezadovoljstvo IKEA-inom kuhinjom koju ima nešto manje od godinu dana. 

Naglasila je da su ona i suprug potrošili 40 tisuća dolara na kompletnu renovaciju kuhinje, uključujući i trošak ugradnje. Rekla je da su se odlučili na kuhinju ovog švedskog trgovca namještajem jer daje 25 godina garancije.

No, u njihovom slučaju unutar godinu dana od ugradnje sloj boje se počeo ljuštiti na vratima, bočnim stranicama i pojedinim policama, što je u videu i pokazala te je u opisu istaknula da su se i pojedini paneli iskrivili. Dodala je da je shrvana što joj se "kuhinja raspada". Prema tiktokerici, IKEA je navodno odbila zamijeniti kompletnu kuhinju, iako su potvrdili da se to nije smjelo dogoditi.

@gilt_and_ganache heartbroken that my #ikeakitchen is falling apart in less than a year after light use. we are 2 adults, no kids and baby our kitchen yet the fobattra panels have warped. #ikeawarranty isn't worth the paper it's printed on. @IKEA ♬ Un Break My Heart - Melodia Simples

Tiktokerica je naknadno u komentarima pojasnila da nije IKEA-inu kuhinju platila 40 tisuća dolara, što su mnogi, s obzirom na tekst u videu, zaključili, već da je to bio kompletan trošak, uključujući i trošak radne ploče, podova, vodovodnih instalacija te elektroinstalacija.

U komentarima je također navela da im je IKEA poslala zamjenske panele kako bi mogli zamijeniti one neispravne. No trošak zamjene snosit će sami. 

Video je prikupio mnoštvo komentara, a javile su se i bivše IKEA-ine djelatnice

Ispod videa, koji je u par dana prikupio milijun pregleda, nanizali su se razni komentari. Od onih koji imaju IKEA-inu kuhinju i zadovoljni su njome, do onih koji su se susreli s istim problemom. Neki su pak istaknuli da ne znaju što je očekivala jer se radi o povoljnijim kuhinjama.

"Imala sam IKEA-inu kuhinju 10 godina i bila je odlična", "Moja IKEA kuhinja koštala je 4 tisuće dolara, to je bilo prije 8 godina, i apsolutno je savršena", komentari su onih koji imaju pozitivno iskustvo. 

"Radi se o IKEA-i, ne znam što si očekivala", "Imamo isti problem s IKEA-inom kuhinjom", "Instalirali smo IKEA-inu kuhinju prije dvije godine i imamo isti problem s ljuštenjem. Neću više kupiti njihovu kuhinju", "Dogodilo mi se slično s IKEA-inim ormarićima. Definitivno nisu izdržljivi kao što sam očekivao", neki su od negativnih komentara. 

No, javile su se i dvije bivše djelatnice ovog trgovca. Jedna je istaknula da je svjedočila sličnom problemu, a druga da ne bi preporučila IKEA-ine kuhinje. "Radila sam u IKEA-i na povratima. Ne bih savjetovala kupnju IKEA-inih kuhinja, s obzirom na moje radno iskustvo", napisala je jedna bivša djelatnica.

Druga je dodala da je radila u službi za korisnike i povrate u IKEA-i te se susrela s ovim problemom kuhinjskih ormarića. "Vidjela sam da se ovo pojavilo na nekim kuhinjskim ormarićima, ali to je obično bilo zbog vlage. Zamijenili bismo ih", navela je.

Pročitajte više