Odjeća Vivienne Westwood uskoro ide na aukciju

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BRITANSKA aukcijska kuća Christie's uskoro će na prodaju ponuditi garderobu Vivienne Westwood. Na dražbi će se naći preko 200 predmeta, uključujući odjeću, nakit i modne dodatke koje je nosila pokojna dizajnerica, aktivistica i punk ikona tijekom svojeg života.

Sav će prihod biti doniran

Predmete koji će se naći na aukciji odabrao je Andreas Kronthaler, modni dizajner i dugogodišnji suprug Westwood. On je razgovarao o svojoj ideji organiziranja dražbe s Westwood u posljednjim tjednima prije nego što je preminula, piše The Guardian.

Među odjevnim predmetima će se naći i oni iz 1980-ih, a svi su dobro očuvani. Kako je Westwood brinula o okolišu, redovito je popravljala svoju odjeću, što je na nekim komadima i vidljivo. Odjeća će biti prodavana uz Westwoodin projekt igraćih karata, koje je osmislila kako bi pomogla prikupljanju sredstava za Greenpeace.

Cijeli prihod od prodaje bit će doniran Zakladi Vivienne, Amnesty Internationalu i Médecins Sans Frontièresu.

Predmeti će biti predstavljeni na dvije dražbe: uživo u Londonu 25. lipnja i internetskoj dražbi od 14. do 28. lipnja. Također će biti izloženi kao dio besplatne izložbe otvorene za javnost u Christie'su, u Londonu, od 14. do 24. lipnja.

Pročitajte više