Iz Mlinara objasnili zašto je njihov burek u trgovinama povoljniji nego u pekari

Foto: Karlo Klasić/INDEX

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRIJE par dana na Redditu se povela rasprava oko razlike u cijeni Mlinarovog bureka. Jedan korisnik je primijetio značajnu razliku u cijeni bureka od špinata i sira težine 150 grama u Konzumu i Mlinarovoj prodavaonici. Naime, isti burek u Konzumu je koštao 0.85 eura (6.40 kuna), a u Mlinarovoj prodavaonici 1.90 eura (14.32 kn). 

Rasprava je brzo dobila na zamahu i korisnici su iznosili svoje teorije i iskustva. "Primijetih to već odavno, Mlinar proizvodi su oduvijek bili cca 50% jeftiniji u Konzumu ili Sparu nego u Mlinaru", napisao je jedan korisnik.

Poslali smo upit Mlinaru zašto su cijene njihovih proizvoda niže u trgovinama nego u njihovim poslovnicama. U nastavku prenosimo njihov odgovor u cijelosti.

"Niže cijene Mlinarova bureka u Konzumovim prodavaonicama jednostavno su rezultat ekonomije skale. Kao najveći trgovački lanac u Hrvatskoj i naš veliki kupac, Konzum ostvaruje komercijalne uvjete koji mu kao i na većini drugih proizvoda omogućavaju povremene akcijske cijene. Upravo je to slučaj kod cijene bureka u Konzumovim prodavaonicama gdje je konkretan proizvod na akciji.

Treba imati na umu da kao najveći trgovački lanac u Hrvatskoj Konzum može ostvariti i čitav niz efikasnosti prilikom dostave i skladištenja roba te druge uštede u opskrbnom lancu koje mu omogućavaju da posluje profitabilno i uz nešto niže cijene na određenim artiklima.

Kao dio naše želje da budemo bliski našim potrošačima prisutni smo u velikim trgovačkim lancima, a u svojim poslovnicama ponudili smo i dodatne pogodnosti i aktivnosti poput umirovljeničkog popusta od 15% kojega smo sada s dva dana u tjednu proširili na tri, uveli smo veći broj popusta na naš asortiman u maloprodaji i takozvanih Combo akcija s našim dobavljačima, povećali smo frekvenciju akcijskih prodaja s popustom te u određenom broju Mlinar maloprodaja posljednja dva radna sata u danu odobravamo popust od 30% na kruh", odgovorili su nam iz Mlinara. 

Pročitajte više