Kendall Jenner oživljava svoju neutralnu spavaću sobu ovim skandinavskim trikom

Foto/Screenshot: YouTube/zara.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

UREĐENJE spavaće sobe može biti izazovno s obzirom na važnost njezine uloge u osiguravanju kvalitetnog sna. Često moramo pažljivo birati boje i elemente dekora kako bismo stvorili opuštajuću atmosferu. Neutralne nijanse poput prljavo bijele, kremastih i zemljanih tonova često se koriste u spavaćim sobama jer doprinose mirnom okruženju. No, kako takav prostor zadržati zanimljivim? Odgovor leži u spavaćoj sobi Kendall Jenner, koja je inspirirana konceptom hyggea.

Hygge estetika slavi neutralnost

Jenner održava zanimljivost svoje spavaće sobe kombinirajući različite teksture, što savršeno odgovara hygge estetici. Hygge, izraz iz danskog jezika koji označava ugodno i zadovoljavajuće raspoloženje, promovira udobnost i gostoljubivost. U Jennerinom slučaju ovo se postiže korištenjem mekog namještaja.

U njezinoj spavaćoj sobi prevladavaju kremasti tonovi, ali je dodala raznovrsne teksture, od udobne stolice do ukrasnog tepiha i zavjesa koje se prelijevaju preko tamnog drvenog poda. Hygge prostor slavi neutralnost, ali nije dosadan, već doprinosi boljem snu.

"Stvaranje hygge atmosfere u spavaćoj sobi zapravo znači stvaranje prostora koji vam pruža mir i tišinu", objašnjava Joanna Ross, glavna direktorica u Sheridanu, za časopis Homes & Gardens

"Jedan od mojih omiljenih načina za postizanje hygge atmosfere u spavaćoj sobi je korištenje različitih slojeva. Razmislite o jastucima i prekrivačima koji dodaju toplinu i teksturu", ističe Ross. "Možete se zabaviti kombiniranjem kontrastnih materijala kako biste krevet učinili središnjom točkom prostorije. Ipak, važno je ne pretjerivati s brojem jastuka ili ukrasnih elemenata. Manje može biti savršeno u potrazi za odmorom i opuštanjem."

Kockasti stol sa završnom obradom od cementa, cijena je 169 eura
Jednobojni prekrivač gofrirane teksture, cijena je 69.99 eura / 99.99 eura
Naslonjač presvučen frotirom bež boje s drvenim nogama, cijena je 249 eura

Ne trebate ograničiti paletu boja

Kao što je već spomenuto, uređenje s neutralnim bojama poput onih koje koristi Jenner može biti odličan početak za postizanje hygge estetike - ali to ne znači da trebamo ograničiti svoju paletu boja.

"Najbolje boje za hygge izgled su neutralne", objašnjava Ross. "Ima smisla da su prirodne boje ključne za stvaranje ugodnog i opuštenog okruženja. Ipak, to ne bi trebalo biti prepreka u eksperimentiranju s drugim bojama kako biste personalizirali svoj prostor."

"Za stvaranje ugodne atmosfere dobre su opcije nježne zelene, plave, nijanse lavande i ružičaste. Također, korisno je uključiti prirodne materijale u dekor, poput biljaka, školjki ili drvenih elemenata. To će doprinijeti stvaranju privlačnog prostora", dodala je.

Pročitajte više