Kupila vintage Cartier torbicu za 1 dolar pa ju prodala za više od 9000 dolara

Foto: Screenshot: TikTok/Screenshot: Ragoarts

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AMERIKANKA koja je ljubiteljica kupovanja starinskog i antiknog blaga postala je viralna nakon što je kupila vintage Cartier torbicu za 1 dolar i prodala ju na aukciji za 9450 dolara. 

@ciao.chandler #duet with @Chandler 🌸 lucky girl syndrome at its finest #auction #vintagefashion #cartier #estatesalefinds #fyp #foryoupage ♬ original sound - Chandler 🌸

Nije ni pomislila da torbica ima značajnu vrijednost

Chandler West je u veljači podijelila priču o svom slučajnom pronalasku s TikTok pratiteljima, ispričavši kako je prije dvije godine naletjela na torbicu. Isprva privučena njezinim starim izgledom, nije ni pomislila da torbica ima značajnu vrijednost.

"Samo sam mislila da izgleda staro", rekla je u videu. Ipak, imala je dobar predosjećaj oko torbice i odlučila ju je kupiti. 

Nedavno je potražila pomoć preko jedne Facebook grupe kako bi utvrdila porijeklo torbe. 

Jedan član grupe rekao je da je torbicu vjerojatno izradio luksuzni francuski brend Cartier. "To je Art Deco Cartier večernja torba iz 1920-ih", komentirali su u grupi. "Svilena jacquard tkanina torbe inspirirana je safavidskim tekstilom iz 17. stoljeća. Bile su vrlo popularne kao večernje torbe u Francuskoj 1920-ih", jedan je od komentara.

Početna ponuda je bila 2000 dolara

Sljedeći dan ju je odnijela zlataru koji je potvrdio da kopča sadrži pravo plavo kamenje lapis lazuli, kao i 12 malih dijamanata. Djevojka ju je tada odlučila prodati preko aukcijske kuće Rago Auctions.

Početna ponuda na internetskoj dražbi bila je 2000 dolara, ali je konačna cijena skočila iznad gornje procjene od 3500 dolara, sve do 9450 dolara. Na TikToku je zabilježila neprocjenjive reakcije na konačnu prodajnu cijenu. Pratitelji na TikToku pohvalili su je za instinkt i čestitali joj na uspjehu.

Pročitajte više