Appleovi modeli Pro i Pro Max postaju sve popularniji

Foto: Shutterstock/CIRP

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U POSLJEDNJIH nekoliko godina trendovi u odabiru iPhonea su se promijenili. Tradicionalno, osnovni modeli iPhonea dominirali su tržištem, no s vremenom su se stvari promijenile, a modeli Pro i Pro Max postaju sve popularniji.

Prema najnovijim podacima Consumer Intelligence Research Partnersa (CIRP), koji su nedavno objavljeni, vidljivo je da su modeli Pro, posebno iPhone 15 Pro Max, osvojili velik udio tržišta u SAD-u u ožujku 2024. godine. S druge strane, standardni iPhone 15 i iPhone 15 Plus zabilježili su znatno manji udio u prodaji.

Pogledamo li unatrag u ožujak 2023., primjetno je da je trend prema modelima Pro već tada započeo. No, ono što je zanimljivo jest da je osnovni iPhone 14 tada imao veći udio u prodaji u odnosu na aktualni osnovni model iPhonea 15. To jasno pokazuje da se preferencije potrošača mijenjaju te da se modeli Pro sve više favoriziraju.

Osim toga, vidljivo je da sve više kupaca bira starije verzije iPhonea, poput iPhonea 14, umjesto najnovijih modela poput iPhonea 15. Ovo pokazuje da postoji jasna podjela između onih koji žele najnovije tehnološke inovacije i onih koji su zadovoljni starijim, ali i dalje kvalitetnim modelima.

Pročitajte više