Novi brend satova crpi inspiraciju iz brutalističke arhitekture, ali i Rolexa

Foto: toledanoandchan.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U SVIJETU luksuznih satova noviteti su često rezultat dugogodišnjeg promišljanja i inovacija. Međutim, povremeno se pojave novi brendovi, kao što je Toledano & Chan, koji uzburkaju industriju jedinstvenim pristupom i svježim idejama. Osnivači Phillip Toledano, umjetnik iz New Yorka, i Alfred Chan, dizajner satova iz Hong Konga, brzo su privukli pažnju svojim nekonvencionalnim pristupom.

Zanimljivo je da su svoj brend Toledano & Chan započeli bez jasnog poslovnog plana. Umjesto toga, njihov rad na prvom satu B/1 proizišao je iz zajedničkih razgovora i strasti prema dizajnu. Obojica dijele ljubav prema brutalističkoj arhitekturi i vintage satovima iz 1970-ih, što je vidljivo u dizajnu njihovog prvog sata.

Inspiracija su Rolex Midas i brutalistička zgrada Marcela Breuera

B/1, izrađen od 904 nehrđajućeg čelika, karakterizira oblik inspiriran prozorima na brutalističkoj zgradi Marcela Breuera u New Yorku na 945 Madison Avenue, bivšem domu Whitney muzeja, te dizajnom Rolexovog King Midasa. 

Sat također sadrži neke neobične značajke, poput krunice smještene na lijevoj strani, što je tipično za satove namijenjene ljevorukim osobama. Brojčanik izrađen od lapis lazulija, dragocjenog plavog kamena, daje satu luksuzan izgled.

Kućište sata ima poseban oblik koji se prema rubovima sužava, dajući mu diskretan, no upečatljiv izgled. Uz mehanizam Sellita SW100 izrađen u Švicarskoj, koji omogućava satu da radi 42 sata bez potrebe za ponovnim navijanjem, B/1 kombinira vrhunsku preciznost izrade s modernim dizajnom.

Sat stiže u prodaju za četiri dana, bit će dostupno samo 175 primjeraka, a cijena mu je 3769.95 eura. Više o satu možete vidjeti na službenoj stranici

Pročitajte više