Ove kombinacije boja, prema dizajnerima interijera, djeluju skupocjeno

Foto: Shutterstock/bonami.hr/emmezeta.hr/etsy.com/hm.com/gnijezdo.hr/kave-home.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DIZAJNERI interijera otkrili su za Homes & Gardens da se trenutno najviše okreću određenim kombinacijama boja za koje tvrde da prostoru daju skupi, odnosno luksuzan dojam. Ove kombinacije koristili su u nekim svojim nedavnim projektima i kažu da savršeno funkcioniraju.

Tamno ružičasta i maslinasto zelena

Tvrtka za dizajn interijera Studio Sven iz Chicaga u jednom je od svojih projekata koristila kombinaciju tamno ružičaste i maslinasto zelene kako bi prostoru dala dašak luksuza. Ove dvije boje zajedno djeluju skupo jer se idealno nadopunjuju. "Ne bježimo od odvažnih boja, ali je ključno znati kako ih uravnotežiti", istaknula je Lauren Svenstrup, osnivačica studija, za Homes&Gardens

Fotelja, Emmezeta, 249.99 eura
Print, Etsy, cijena na sniženju je 40.33 eura

Senf žuta i duboka plavozelena

Ove dvije nijanse nalaze se jedna nasuprot druge na kotaču boja pa se stoga savršeno nadopunjuju. Teresa Manns, dizajnerica interijera iz Wisconsina, ističe kombinaciju senf žute i plavozelene kao idealnu za postizanje skupocjenog efekta. Upravo je tu kombinaciju iskoristila u jednom od svojih projekata, uredivši kupaonicu u tim nijansama.

Ukrasna jastučnica, H&M, 29.99 eura
Trosjed, Emmezeta, 597.25 eura

Bijela i krem

Potpuno bijeli prostor može izgledati hladno ili sterilno, a soba uređena isključivo u krem nijansi može biti nezanimljiva. No, kad se ove dvije boje upare, dobijete skupu kombinaciju koja je i topla i slojevita, ističe kalifornijski studio Design Hutch.

Podna svjetiljka, Gnijezdo, 189 eura
Komoda za TV, Kave Home, 1005 eura

Crna, bijela i fuksija

Prema dizajnerici Lauri Umansky iz studija Laura U Design Collective, crna, bijela i fuksija savršeno se nadopunjuju i zajedno prostoru daju luksuzan dojam. Ovu je kombinaciju boja studio koristio u nedavnom projektu pri uređenju uredskog prostora klijenta.

Stolić za kavu, Bonami, 624 eura
Vaza, H&M, 79.99 eura

Crvena i bijela

Dizajner Jonathan Adler iz New Yorka u jednom je od svojih projekata koristio teoriju neočekivane crvene. U bijeli je prostor dodao crvene stolice kako bi stvorio suvremeni izgled. Kontrast crvene i bijele boje čini prostor luksuznijim i privlačnijim.

Blagovaonske stolice u setu, 2 kom., Bonami, cijena na popustu je 749 eura

Pročitajte više