Ovi novčanici idealni su za pohranu eurokovanica. Pogledajte modele

Foto: Shutterstock/amazon.de/aliexpress.com/zalando.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRELAZAK na euro je trenutno glavna tema većine razgovora, od onih na kavama do onih na društvenim mrežama. Osim poskupljenja i zaokruživanja cijena pojedinih proizvoda i usluga, tema koja interesira mnoge su i novčanici u koje se mogu na praktičan način spremati eurokovanice. 

Naime, mnogi smatraju da im postojeći novčanici nisu dovoljno veliki da u njih spreme sve eurokovanice, odnosno misle da će s novom valutom kovanica biti značajno više nego što je to bila situacija s kunama i lipama, pa su u potrazi za praktičnim rješenjem. 

Pregledali smo ponudu trgovina i izdvojili novčanike idealne za pohranu eurokovanica. Osim toga, neki od ovih novčanika dobro su organizirani, pa se u njima lako može vidjeti gdje se koja kovanica nalazi i time se olakšava vađenje onih potrebnih na blagajni. 

Profesionalni novčanik za konobare

Ovaj novčanik dobiva najviše pohvala na društvenim mrežama, a radi se o profesionalnom novčaniku za konobare. Zbog većih dimenzija više izgleda kao torba, a s njim dolazi i remen za nošenje oko struka. Ako su vam bitne pohrana veće količine eurokovanica i preglednost, onda od ovoga nema boljeg. 

U ovaj novčanik možete spremiti 26 x kovanica od 2 €, 25 x kovanica od 1 €, 25 x kovanica od 50 centi, 27 x kovanica od 20 centi, 29 x kovanica od 10 centi, 34 x kovanica od 5 centi, 34 x kovanica od 2 centa i 35 x 1 kovanica centa. Dostupno je više modela ovog novčanika pa tako postoje i oni s pretincem sa zipom i drugi.

Našli smo ga na njemačkom Amazonu po cijeni od 29.99 € (225.95 kn). Može se kupiti i kod nas, mi smo ga vidjeli u Metro trgovini po cijeni od oko 20 € (150 kn). 


Novčanik za eurokovanice

Ako pak tražite rješenje samo za kovanice i svidio vam se dozator iz dm-a o kojem smo jučer pisali, ali ne želite potrošiti 50 € (376.73 kn) da biste ga dobili, možete ga kupiti na AliExpress stranici po cijeni od 4.38 € (32.80 kn).

Kompaktan i praktičan, dozator za kovanice idealan je način za skladištenje sitniša. U njega se može pohraniti maksimalno 50 kovanica, 7 do 8 kovanica po utoru.


Džepna kutija za eurokovanice

Ovaj dispenzer za kovanice funkcionira po istom principu kao i prethodno spomenuta okrugla verzija. Jedino što ovaj izduženi ima osam utora i u njega se mogu spremiti kovanice od 1 centa do 2 eura. 

Našli smo ga na AliExpress stranici po cijeni od 2.22 € (16.58 kn), a dostupan je u crvenoj, zelenoj, plavoj i crnoj boji. 


Frédéric Johns novčanik

Ovo je u biti klasičan novčanik, ali ima zgodan detalj. Naime, u sklopu pretinca za kovanice ima osam odvojenih pretinaca i svaki ima naljepnicu za pojedinu kovanicu, što ga čini vrlo praktičnim. Osim toga, kovanice se mogu zatvoriti zipom pa nema bojazni da će ispasti. 

Ovaj novčanik dostupan je u crvenoj i crnoj boji, a našli smo na ga njemačkom Amazonu po cijeni od 17.99 € (135.55 kn).


Kožna torbica za kovanice

Ako vam nije bitno da su kovanice organizirane, već samo želite manji novčanik u koji ih možete posebno spremiti, onda bi vam se mogla svidjeti ova kožna torbica. Dostupna je u više boja i može se kupiti po cijeni od 9.40 € (70.36 kn) na AliExpressu


Ručna torbica

Ovo je isto jedno zgodno i lijepo rješenje za spremanje kovanica. Ova kožna torbica brenda Becksöndergaard može se kupiti u trgovini Zalando po cijeni od 53.75 € (404.98 kn), a dolazi u rozoj, crnoj i tamnoplavoj boji. 


Jaimie Jacobs Flap Boy

Još jedna opcija za one koji samo žele dodatno mjesto za pohranu kovanica je ovaj Jaimie Jacobs Flap Boy "magični" novčanik za muškarce. Novčanik je napravljen od talijanske kože, dostupan je u više boja i ima RFID zaštitu. Radi se o zaštitnoj tehnologiji ugrađenoj u prednji i stražnji dio novčanika koja štiti vaše kartice od krađe podataka.

Novčanik ima poseban pretinac za novčiće u koji može stati 20 kovanica, a osim toga ima tri utora za kreditne kartice izvana i dvije unutar novčanika. Cijena mu je viša od svih navedenih na ovom popisu i iznosi 99 € (745.92 kn), možete ga vidjeti ovdje

Pročitajte više