Ovi su satovi inspirirani istraživanjem svemira. Izrađeno ih je samo 50

Foto: bangalorewatchco.in

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

INDIJSKI proizvođač satova Bangalore Watch Company nedavno je lansirao Karman liniju satova. Ova ograničena kolekcija intenzivne crne boje inspirirana je putovanjima u svemir, a bit će proizvedeno samo 50 komada. Svaki je sat jedinstveno numeriran, a kućište je izrađeno od tvrtkinog patentiranog Cerasteel materijala.

Brojčanici izrađeni od meteorita

Brojčanici su izrađeni od rijetkog meteorita Muonionalusta koji potječe sa skandinavskog sjevera, s intenzivnom plavom PVD obradom. Plavetnilo predstavlja horizont Zemlje. Površina kućišta je mat, a poklopac je od poliranog čelika. Kućište je vodonepropusno do 100 m.

Sat pokreće švicarski automatski mehanizam La Joux-Perret G100 koji omogućava gotovo tri dana korištenja bez namatanja. Remen sata izrađen je od visokokvalitetne kože, a kopča je izrađena od čelika s logom brenda.

Satovi inspirirani otkrivanjem svemira

Otkad je Jurij Gagarin 1961. postao prvi čovjek koji je otputovao u svemir, istraživanje nepoznatog velika je ljudska fascinacija. Bangalore Watch Company upravo je zbog te fascinacije lansirao kolekciju Apogee 2021. kojom su željeli proslaviti indijski svemirski program. Apogee je dobio nadimak Indijski svemirski sat.

Projekt Karman Line je dvogodišnji napor da se Apogee gurne izvan pukog inspiriranja svemirom. Štoviše, Apogee satovi su službeno kvalificirani za putovanje svemirom jer su tijekom svemirskih letova izdržali intenzivni pritisak i promjene temperature, bez kondenzacija i drugih problema.

Limitirana kolekcija ovih satova Karman slavi ovaj uspjeh. Sat je dostupan za prednarudžbu po cijeni od 240.000 indijskih rupija, odnosno oko 2.686 eura. Više o ovom satu možete pronaći ovdje.

Pročitajte više