Korisnici besplatnog Spotifya uskoro gube još jednu mogućnost

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROŠLOG je rujna Spotify krenuo s A/B testiranjem ograničavanja usluga pregleda teksta pjesama. Nekim je korisnicima usluga i dalje bila besplatno dostupna, dok se drugima savjetovalo da prijeđu na plaćenu Premium uslugu kako bi im pristupili. Nakon nekoliko mjeseci testiranja, čini se da Spotify namjerava uvesti ovo ograničenje za sve korisnike.

Spotify Premium postaje sve nužniji?

Pregled tekstova pjesama dosad nije bio plaćena usluga, odnosno nije bilo potrebno uplaćivati Spotify Premium. Uskoro će to biti potrebno, što znači da će korisnici koji besplatno koriste Spotify imati još više ograničenja pri korištenju.

Spotify već ograničava besplatne korisnike na šest preskakanja pjesama po satu i prisiljava na nasumično slušanje. Besplatno korištenje zapravo nalikuje na radio nad kojim korisnici imaju nešto malo kontrole.

S druge strane, Spotify Premium omogućuje neograničeno preskakanje, nema oglasa, a pjesme je moguće puštati kojim god redom korisnik to želi. Sad će se Premium uslugama dodati i pregledavanje teksta.

U trenutku pisanja ovog teksta nije poznato kad će Spotify uvesti ovu uslugu za sve korisnike niti kojim će je tempom uvoditi.

 

Pročitajte više