1200 engleskih navijača na putu za Split! Hajduk slavi rekord

Foto: Getty Images / Guliver image 

1200 navijača Evertona kupilo je ulaznice za sutrašnji dvoboj s Hajdukom. Od 21 sat, u uzvratnoj utakmici play-offa Europa lige, igrači će istrčati pred krcate tribine Poljuda, a Hajduk će od prodaje ulaznica zaraditi rekordnih šest milijuna kuna. Više su zaradili samo na prijateljskoj utakmici s Barcelonom.

Englezi u Split donose prednost od 2:0, ali i neugodna iskustva s navijačima Hajduka i incidenta na Goodison Parku. Klub iz Liverpoola izdao je upozorenje navijačima da se pritaje tijekom boravka u Splitu. Danas u zračnu luku Resnik kraj Splita slijeće čak osam zrakoplovnih linija iz Londona, a Englezi dolaze i preko Zadra, Dubrovnika, pa čak i Zagreba.

"Nakon nekoliko sastanaka sa splitskim vlastima, navijačima se savjetuje da tijekom boravka u Hrvatskoj ne ističu klupske zastave u restoranima i barovima, ali ni na javnim mjestima. Također, savjetuje se da ne nose klupske boje u Splitu, ili oko njega, prije i nakon utakmice," poruka je sa službene stranice Evertona koji će navijače obavijestiti o mjestu okupljanja uoči utakmice odakle će krenuti na stadion u pratnji policije.

Everton je upozorio navijače i na stroga postupanja hrvatske policije.

"Svako neprimjereno ponašanje domaća policija će najvjerojatnije strogo tretirati, a navijači mogu biti uhićeni i kažnjeni. Svi navijači koji pri ulazu na stadion budu pijani, neće biti pušteni i mogli bi biti privedeni."
 
Predsjednik Hajduka, Ivan Kos, upozorio je domaće da se suzdrže od korištenja pirotehnike te isticanja transparenata uvredljivog sadržaja.

Na Poljudu su sastanak održali predsjednik Hajduka sa suradnicima, načelnik PU Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić te Sabina Kalebota iz Britanskog konzulata u Splitu. Hajduk je inicirao sastanak u svrhu preventive i što bolje organizacije susreta.

"Split je otvoren, turistički grad. Naši građani, djelatnici i ugostitelji imaju iskustva s ovakvim događajima poput europskih utakmica koje su također dio naše turističke ponude. Ne dozvolimo da izolirani incidenti naruše ugled Splita. Veliki broj Engleza boravi u našem gradu, oni su naši gosti", poruka je splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.
 

 

Pročitajte više