3D-tsunami: Trodimenzionalni prijenosi utakmica s Afrikom postaju hit

POČEVŠI od otvarajućeg dvoboja nogometnog SP-a u Južnoafričkoj Republici između domaće reprezentacije i Meksika 11. lipnja ESPN će početi s emitiranjem sportskog 3D-kanala.

Velika američka sportska TV-kuća, inače u vlasništvu Walt Disney Co., objavila je pokretanje televizijskog programa u trodimenzionalnoj tehnici, koji će od lipnja do kraja 2010. godine izravno prenositi najmanje 85 sportskih događaja.

U 2010. godini kanal neće raditi 24 sata na dan kao što je slučaj s drugim ESPN-ovim programima.

Chuck Pagano, dopredsjednik ESPN-a zadužen za tehnološke inovacije, izjavio je da mreža sprema "3D-tsunami" u televizijskoj industriji.

Vodeći proizvođači elektroničkih uređaja, poput japanskog Sonyja, uskoro će na tržište izaći s 3D TV-setom, televizijskim prijemnikom i pratećom opremom koja podržava trodimenzionalni signal.

Osvajanje televizijskih gledatelja trodimenzionalnom slikom samo je nastavak trenda koji je u 2009. godine preplavio filmsku industriju i kino-dvorane, s obzirom da su se se u multipleks-kinematografima diljem svijeta počeli prikazivati čak i prijenosi nogometnih utakmica. 

 
 

Pročitajte više