Nadal u Madridu izbacio suparnika koji ga je pobijedio prije samo deset dana

Foto: EPA

LEGENDARNI Rafael Nadal (37) slavio je u drugom kolu ATP turnira u Madridu protiv trenutno 11. tenisača svijeta Alexa de Minaura iz Australije rezultatom 7:6 i 6:3 u setovima. Nadal se nedavno vratio tenisu nakon dugog oporavka od ozljede. Najprije je igrao na turniru u Barceloni, gdje je u drugom kolu ispao baš od Alexa de Minaura.

Sada je uspio uzvratiti Australcu samo deset dana kasnije. Meč je obilježila i jedna žestoka rasprava Nadala sa sucem Fergusom Murphyjem u prvom setu. Murphy je pripisao bod De Minaura iako je loptica završila u autu. Murphy je Nadalu objašnjavao kako nije na vrijeme tražio challenge, a Nadal je zbog toga zahtijevao dolazak supervizora turnira, ali je njegov zahtjev odbijen.

Rasprava sa sucem

"Nisam vidio da tražiš challenge. Nisi ništa rekao. Moraš koristiti sustav" govorio je sudac, a Nadal je odgovorio: "Samo sam stao. Moram reći challenge? Je li to novo?" Murphy je bio odlučan: "Stao si, ali moraš tražiti challenge, Rafa. Ono što trebaš učiniti je brzo ga tražiti. Vidio sam kako staješ s igrom, ali nisam vidio da tražiš challenge."

Nadalu je ovo tek treći službeni turnir od siječnja 2023. pa je moguće da nije bio svjestan kako verbalno treba tražiti challenge. Do sada su igrači trebali označiti trag loptice i zamoliti suca da ga provjeri. U karijeri je osvojio 22 Grand Slam titule, što ga stavlja na drugo mjesto vječne ljestvice. Na prvom je Novak Đoković s 24 Grand Slam naslova.

Pročitajte više