Američka Janica uzela zlato u slalomu, Maze ostala bez medalje!

Foto: Guliver Image/Getty Images

MIKAELA SHIFFRIN postala je najmlađa pobjednica slaloma u povijesti Zimskih olimpijskih igara. 18-godišnja Amerikanka, inače najmlađa pobjednica Snježne kraljice, u cilj je stigla s vremenom 1:44.54, dok je drugo mjesto pripalo Marlies Schild (+0.53), a broncu je uzela Kathrin Zettel (+0.81).

Tina Maze nije briljirala u drugoj vožnji te je na kraju zauzela tek 8. mjesto.

Schild uzela četvrtu olimpijsku medalju, Hoefl-Riesch nije dostigla Janicu

Shiffrin je bila vodeća nakon prve vožnje i prednost koju je tada ostvarila uspješno je zadržala i u drugoj utrci, te je došla do najvećeg uspjeha u karijeri. Shiffrin je tako objedinila naslove svjetske prvakinje i olimpijske pobjendice u slalomu, jer je bila i najbolja na prošlogodišnjem SP u Schladmingu.

Srebro je pripalo Austrijanki Marlies Schild, koja se probila sa šestog mjesta do postolja. Za Marlies Schild, koja ima 36 pobjeda u slalomu u Svjetskom kupu, ovo je četvrta olimpijska medalja, bila je srebrna u slalomu 2010. i kombinaciji 2006., te brončana u slalomu 2006. godine.

Bronca također odlazi u Austriju, a osvojila ju je Kathrin Zettel (+0,81), kojoj je to prva olimpijska medalja.

Najbolja iz superkombinacije Nijemica Maria Hoefl-Riesch, koja se nadala četvrtom olimpijskom zlatu koliko ima i Janica Kostelić, bila je druga nakon prve vožnje, ali je na kraju ostala bez medalje, završivši na četvrtom mjestu (+1,19)

Zlatna iz spusta i veleslaloma Slovenka Tina Maze također je bila na dobrom putu da osvoji još jednu medalju u Sočiju, bila je treća, ali je to pokvarila u drugoj vožnji, i na kraju je završila na osmom mjestu (+1,71).


Hrvatska je imala dvije predstavnice u današnjem slalomu, 17-godišnja Andrea Komšić je završila na 33. poziciji (+14,06), a Sofija Novoselić je ispala u prvoj vožnji. U slalomskoj utrci je ukupno nastupilo 88 skijašica.

REZULTATI:
  1. Mikaela Shiffrin (SAD)   1:44,54
  2. Marlies Schild (AUT)       +0,53
  3. Kathrin Zettel (AUT)        0,81
  4. Maria Hoefl-Riesch (NJE)    1,19
  5. Frida Hansdotter (ŠVE)      1,36
  6. Emelie Wikstroem (ŠVE)      1,57
  7. Nastasia Noens (FRA)        1,58
  8. Tina Maze (SLO)             1,71
  9. Marie-Michele Gagnon (KAN)  2,83
 10. Sarka Strachova (ČEŠ)       2,85
--------------------------------------
 33. ANDREA KOMŠIĆ (HRV)        14,06

Pročitajte više