Bayer otkupio Jedvaja, Dinamo opet zaradio milijune

Foto: Screenshot/Bayer Leverkusen

TIN JEDVAJ, 19-godišnji hrvatski branič i reprezentativac, potpisao je za Bayer Leverkusen ugovor na pet i pol godina, nakon što je posljednju godinu proveo na posudbi u tom bundesligašu.

Jedvaja je Roma kupila od Dinama 2013. za 5 milijuna eura, ali poslan je u Bayer kako bi skupio iskustvo i tamo oduševio trenere i navijače te postao standardan igrač momčadi koja se vratila u europsku elitu i trenutno je treći klub Njemačke.

Pregovori Nijemaca i Rimljana trajali su mjesecima, Talijani su tražili čak 10 milijuna eura što "Apotekari" nisu mogli platiti. Našli su se na 7,5 milijuna, tvrde talijanski izvori. Od te cifre, čak 25 posto (1,8 milijuna eura) trebalo bi pripasti zagrebačkom Dinamu koji je prilikom prodaje Jedvaja Romi odradio klauzulu za prvi sljedeći transfer.

"Sretan sam, Bayer je najbolja opcija za mene i za moj budući razvoj. Sad želim ovdje napredovati", rekao je Jedvaj prilikom potpisa ugovora.

Mlada nada hrvatskog nogometa bila je velika želja Bayerovog direktora Rudija Vollera. Ove sezone propustio je samo tri utakmice zbog suspenzija, Ligu prvaka većinom je gledao s klupe, a ostale proveo na poziciji desnog beka ili rjeđe, središnjeg braniča.

"Jedvaj ima veliki potencijal, što je i pokazao posljednjih mjeseci", rekao je Voller i dodao: "Može igrati na više pozicija i zato smo ga odabrali. Donijet će nam mnogo radosti".

Pročitajte više