Bešiktaš tone, kritičari sve glasniji: Biliću mijenjaj taktiku!

Foto: HINA

SLAVEN BILIĆ u sve je većim problemima u Istanbulu. Kao što je poznato, u posljednje tri prvenstvene utakmice Bešiktaš je upisao tri remija, a nakon deset kola zauzima slabo peto mjesto, s sedam bodova manje od prvoplasiranog Fenerbahčea.

O atmosferi u i oko ovog turskog kluba, razgovarali smo s tamošnjim novinarom Kadironurom Dincerom, koji je priznao kako hrvatski strateg malo po malo gubi konce u svojim rukama.

"Iako rezultati u zadnjim kolima nisu ni izbliza dobri, za sada mediji i navijači još drže leđa Slaven Biliću. Naime, najčešće se tvrdi kako su remiji i pad na prvenstvenoj ljestvici rezultat ponajprije kazne od pet domaćih utakmica bez prisustva gledatelja zbog nedavnih navijačkih nereda."

"Svi se slažu kako bez podrške vatrenih navijača momčad Bešiktaša nije prava. Nadalje, nije nevažna i činjenica kako je i sam Bilić suspendiran pa ne može na pravi način voditi utakmicu. Uglavnom, još se traže alibiji, ali ne vjerujem da će to dugo potrajati", dodao je.

"Bilić je sretnik. Nekog drugog s ovakvim rezultatima kritika bi već pojela"

Ističe kako atmosfera u klubu i svlačionici nije najbolja...

"Ne treba biti posebno pametan za to zaključiti. Od Bilića i ove momčadi Bešiktaša očekuje se da osvoje naslov, odnosno da se u najmanju ruku žestoko bore za prvo mjesto. Svi se nadaju kako će se ova loša serija brzo zaključiti i kako će klub nastaviti putem kojim je krenuo na početku sezone."


"Držim Bilića sretnikom. Da se radi o bilo kojem drugom treneru koji ima zadatak napasti prvo mjesto, kritike bi već sada bile vrlo žestoke. Samo pet pobjeda u deset kola prilično je slab rezultat i on to zna", dodao je.

Prve kritike već su se pojavile, a samo je pitanje kad će uzeti maha.

"Biliću se već sad predbacuje da je vrlo krut što se tiče taktičke formacije svoje momčadi. Ima jedan sustav igre koji nikada ne mijenja. Neovisno vodila ili gubila njegova momčad, on uvijek igra s jednim napadačem."

"Sve se češće javljaju raznorazni stručnjaci, treneri i kroničari, koji ističu kako mora iskušati sustav s dva napadača, koji bi ovoj momčadi puno dao na planu ubojitosti i raznolikosti. Bilić ih za sada ne sluša, vidjet ćemo vrlo brzo hoće li se to promijeniti", za kraj će.

Pročitajte više