Blanc pila naopako: Godinama se divim igri Furije

LAURENT BLANC nikad nije pokušavao sakriti svoje divljenje spram španjolskog nogometa...

> Tko ide na Ronalda u polufinale: Španjolci traže prvu pobjedu protiv Francuske na velikom turniru

> Messi: Navijam za Španjolce. Ronaldo? Nemam komentara

> "Intimni neprijatelji" u borbi za polufinale Eura

"Obožavam gledati igru španjolske reprezentacije i Barcelone. Taj stil igre pokušavam kopirati i u reprezentaciju Francuske, ali zato treba vremena, ne može se takvo što usvojiti preko noći. U ovom trenutku još smo daleko od te doktrine, ali ponavljam da treba strpljenja", rekao je izbornik Pijetlova.

"Španjolska igra je savršena"

Iako se divi Furij,  naravno nema namjeru u večerašnjoj utakmici podignuti bijelu zastavicu. Francuska je zasluženo u četvrtfinalu i sigurno ima svoje adute za veliku bitku..

"Ne preostaje nam drugo nego se fokusirati na svoju igru, iako je ovo jedan od onih protivnika kojem se moraš ponešto adaptirati. Moramo izdržati prvih pola sata. Jedna zgusnuta obrambena formacija nužnost je, a ako ne primimo gol u prvom poluvremenu onda nam se otvara lijepa prilika u nastavku", istaknuo je Blanc.

Na pitanje smatra li opravdanim dosadašnje kritike Del Bosqueovoj momčadi Blanc je odgovorio: "Osobno nikada ne bi kritizirao igru Španjolske jer je ona savršena, obožavam ih gledati kako igraju i izgledaju na terenu. A opet, ove moje laskave riječi možete protumačiti na više načina, jer znate da imamo i mi kvalitetnu obranu i kvalitetan napad koji sigurno može nauditi španjolskoj vrsti".

Pročitajte više