Blanka nakon tri godine na Hanžeku

 Foto: Hina

BLANKA VLAŠIĆ će nakon tri godine opet nastupiti na Hanžekovićevom memorijalu! Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis vraća se na miting koji će zauvijek imati posebno mjesto u njezinom životopisu. 

Naime, upravo na Hanžeku je Blanka 2003. godine prvi put preskočila dva metra, a na zagrebačkom mitingu je 2009. skočila i famoznih 208 cm, drugi najbolji skok u povijesti atletike.

"Zagreb će biti šlag na kraju sezone. Zadovoljstvo mi je da se bez većih problema pripremam za jedno od mojih najdražih natjecanja, miting na kojem sam prvi puta preskočila dva metra ali i rekordnih 208 cm. Bit će mi posebno zadovoljstvo obući sprinterice u utorak navečer na Mladosti i pozivam sve ljude da dođu podržati i mene i ostale naše atletičarke i atletičare!", rekla je Blanka najavljujući dolazak na Hanžek.

I dok smo nekad s nestrpljenjem čekali Blankin obračun s Hestrie Cloete, Kajsom Bergqvist ili Anom Čičerovom, sada se veselimo velikom dvoboju hrvatskih visašica. Hrvatska je, naime, u međuvremenu dobila i drugu skakačicu u vis svjetske vrijednosti – Anu Šimić.

Pročitajte više