Buffonov odvjetnik: Nema dokaza da se Gigi kladio, moguće da se radilo o legalnim poslovima

I VELIKI Gianluigi Buffon sumnjiv je zbog namještanja utakmica, aferi koja ovih dana potresa talijansku reprezentaciju. Prema dokumentima koje je objavila talijanska financijska agencija, vratar Juventusa je u razmaku od devet mjeseci ispisao 14 čekova u vrijednosti milijun i pol eura u tobacco shopu Afieri u Parmi, koji je ujedno i mjesto za klađenje.

Buffon se, naravno, ima pravo kladiti, ali ne smije na sve događaje koje organizira nogometni savez Italije, kao ni na one u organizaciji Uefe i Fife. Na koje je utakmice Buffon spiskao 1,5 milijuna eura, još je nepoznato.

Buffonov odvjetnik oštro je osudio istragu protiv svojeg klijenta tvrdeći da za to nema nikakvih dokaza.

"Hipoteza da je uplaćeni novac išao na oklade nema nikakvog pokrića, a Buffon je bijesan jer se ovako nešto dogodilo baš u vrlo čudnom trenutku, odmah nakon konferencije za novinare na kojoj je osudio talijanske medije za senzacionalističke izvještaje vezane za aferu Scommessopoli. Tko može tvrditi da je novac išao u kladiteljske svrhe? Samo zato što je Gigi prijatelj s vlasnikom objekta u kojem se mogu vršiti kladioničarske uplate odmah je pod istragom", rekao je Buffonov odvjetnik.

"Taj je argument vrlo tanak jer se njih dvojica poznaju još od vremena kada je Buffon bio junior Parme, njihovo je prijateljstvo vrlo dugo, a ulaganja nisu išla u kriminalne svrhe. Moguće je da se radilo o trgovini nekretninama ili drugim čisto komercijalnim i potpuno legalnim poslovima. Bio bih vrlo iznenađen kada bi Buffon morao na ispitivanje jer tužitelji ne mogu samo tako, bez ikakvih konkretnih dokaza, provoditi istrage i ispitivanja. Ako je bilo kakvih transakcija između njih dvojice ne mora značiti da se radi o kriminalu."

Pročitajte više