Čilić i Đoković za polufinale Monte Carla: "Marin igra tenis svog života"

Foto: Hina

"MARIN ČILIĆ igra tenis svog života", rekao je Novak Đoković nakon pobjede kojom je izborio okršaj s najboljim hrvatskim tenisačem u četvrtfinalu ATP-a u Monte Carlu.

Čilić u petak od 13:30 sati za polufinale igra protiv prvog tenisača svijeta nakon što je sjajnom igrom izbacio Francuza Tsongu (6:3, 7:6).

"Mislim da bih ovaj meč postavio visoko na ljestvici mojih najboljih mečeva na zemlji. Tsonga je neugodan igrač, bilo je teških situacija, ali mislim da sam odigrao sjajno kad je trebalo, presretan sam i nadam se da ću nastaviti s ovakvim igrama", rekao je Čilić nakon pobjede.

"Mislim da sam cijeli meč bio iznimno koncentriran, bio sam jako dobar u ključnim situacijama. U tie-breaku sam odigrao nekoliko sjajnih poena, ispustio sam vodstvo na 4:2, ali Tsonga je fenomenalno odigrao tri uzastopna poena, no uspio sam odservirati jako dobro kad je trebalo i s malo sreće uspio sam završiti meč", dodao je Čilić.

Okrenuo se zatim okršaju s Đokovićem.

"Bit će zanimljivo igrati protiv Novaka. Bit će to naš drugi susret na zemlji nakon Roland Garrosa prošle godine. Bio je to dosta težak meč, u četiri seta. Nadam se da će i sutra moja razina tenisa biti na visokom nivou, i nadam se da ću biti spreman na sve. Dat ću sve od sebe i tražiti pobjedu", rekao je Čilić.



Đoković je do četvrtfinala u Kneževini stigao trijumfom nad Austrijancem Heider-Mauerom u manje od sat vremena (6:4, 6:0).

"Čeka me Čilić koji igra tenis svog života. Imao je probleme s ozljedom posljednjih mjeseci, ali je uspio pobijediti Tsongu. Gledao sam malo taj meč i izuzetno se radujem tom izazovu. Očito je da me od sada čekaju teži izazovi i razina moje igre mora biti puno viša", rekao je Đoković u najavi meča.

U 11 međusobnih okršaja Čilić još nikada nije pobijedio Đokovića, a uzeo mu je ukupno pet setova.

Đoković je ponovo izraziti favorit, a kladionice Čiliću ne daju gotovo nikakve šanse.

Pročitajte više