Ćiro poručio Dalmatincima: Sunce vam nije dovoljno za sportski rezultat! Odlazim u Kinu

Foto: HINA

IPAK ništa od senzacionalnog Ćirinog preuzimanja drugoligaša Solina!

"Trenera svih trenera" razočarali su uvjeti rada u Solinu. Nije mogao voditi klub koji ima samo jedan nogometni travnjak, te momčad koja ne može organizirati pripreme. Kad se tome doda i igrački kadar, jasno je zašto je Ćiro odbio Solin i njegovog predsjednika Joška Delalea koji ga je silno želio angažirati.

Još jučer, kada je stigao na pregovore, Ćiro je ponavljao da ga ne zanima novac, već samo uvjeti rada.

"Ovdje nisam došao kao turist, već sa željom da uz ovu mladost napravim sportski podvig. No, za takav podvig trebaju nam detalji koje ovaj skromni i čestiti klub momentalno nije u stanju riješiti. Došao sam Solinu osigurati status drugoligaša, ali žao mi je što se nismo našli. No, odlazim s dojmom koji je upečatljiviji od onih koje sam doživio u nogometnom svijetu. Ovi divni ljudi shvatili su da ne mogu ispuniti moje zahtjeve baš tako lako", rekao je Ćiro na odlasku iz  Solina okupljenim novinarima i navijačima.

Najveći problem, tvrdi Ćiro, nemogućnost je kluba da osigura adekvatne pripreme.

Što je s igračkim kadrom? Sigurno je Ćiro i tu imao dilemu.

"Četiri igrača su otišla, ne zna se hoće li se vratiti. Kadar je osiromašen za razliku od prvog dijela sezone. Žao mi je. Jedan me vaš kolega jutros pitao "Hoćeš sunca? Otvori prozore i eto ti". Živite u bogomdanom podneblju, ali to nije dovoljno za sportski rezultat. Neophodna su materijalna dobra", objasnio je Ćiro, umjesto kojeg bi u Solin trebao stići još jedan nepoderivi lik, Vjeran Simunić.

Ćiro će, pak, put Kine, najvjerojatnije u veljači. U pričuvi ima dogovor sa Shenhuom iz Šangaja. Klub je već vodio u sezoni 2009/10.

Pročitajte više