Čopov hat-trick i fantastične škarice obilježile Slavenov debakl u Koprivnici

Foto: Hina

SAVRŠENA Dinamova predstava u Koprivnici u sklopu 25. kola MAXTv Prve lige. Dinamo je nadahnutom igrom demolirao domaćina s čak 6:1, a Duje Čop se večerašnjom izvedbom zasigurno našao među potencijalnim kandidatima Nike Kovača za Brazil. Čop je zabio tri gola, a onaj posljednji, škaricama je uz pogodak Benka Hajduku, sigurno najljepši gol kojeg smo mogli vidjeti ove sezone na travnjacima HNL-a.
 
Dinamo je od početka dominirao i gotovo čitavo prvo poluvrijeme se igrala viktorija pred vratima Slaven Belupa. A Pelin je prvi put kapitulirao u 15. minuti nakon sjajne akcije Dinama. Modri su odigrali odličnu akciju iz kornera i poveli! Antolić je kratko uposlio Pivarića koji prolazi po gol-aut crti, povratnom nalazi Brozovića koji preciznim udarcem kroz puno nogu šalje loptu u mrežu! 
U 29. već je 0:2. Novinić je nakon kornera očigledno rukama s leđa gurao Ademija i sudac je pokazao na bijelu točku, a s bijele točke precizan je Duje Čop.
 
Pet minuta nakon, Antolić pronalazi Pivarića koji odlično tuče, no greda spašava golmana Pelina. A u 35. minuti iz gotovo jedinog ozbiljnijeg prelaska na Dinamovu polovicu, Slaven smanjuje preko Melnjaka. Lijevi bočni Slavena je prošao po strani, došao na rub kaznenog prostora i preciznim udarcem u suprotni kut poslao loptu u mrežu.
 
No Dinamo igra odlično, napadi se redaju i do novog pogotka nije trebalo puno čekati. Halilović je ubacio iz prekida, Šimunić glavom prebacio loptu na drugu stativu gdje je utrčao Šimunović i udarcem glavom je pospremio u mrežu!
 
S tim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku Dinamo je bio još opasniji i konkretniji. U 52. minuti novi gol. Aktivni Pivarić je ubacio s lijeve strane, Brozović u sredini iskoristio neodlučnost domaće obrane i glavom zabio svoj drugi pogodak. Tri minute nakon, već je 1:5, a svoj drugi gol daje Čop.
 
Ni tu nije bio kraj Slavenovim mukama i Dinamovim pokušajima da do kraja razmontiraju slabe domaćine. Nakon nekoliko lijepih prilika, Fernandes sjajno cilja s ruba kaznenog prostora, no pogađa vratnicu. A onda, minutu prije kraja, potez utakime i cijeloga kola. Duje Čop prekrasnim škaricama zabija svoj treći gol i stavlja točku na i ove dojmljive Dinamove utakmice.
S ovom pobjedom Dinamo je na vrhu odmakao Hajduku na velikih devet bodova, mada bijeli imaju i susret manje.
 

 

SASATAVI:

SLAVEN BELUPO: Pelin - Purić, Edson, Grgić, Melnjak - Fuštar, Crepulja, Gregurina, Delić - Rak, Novinić

DINAMO: Ježina - Pinto, Šimunović, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović, Antolić - Halilović, Fernandes, Čop

 

Pročitajte više